Το νησί μας θα εκπροσωπηθεί επάξια στην εκδήλωση μνήμης, που συνδιοργανώνει το "Μιλάνειο" Ναυτικό Μουσείο με την Π.Ε. Ζακύνθου.
Η Φιλαρμονική Σάμης σε εκδήλωση για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου στη Ζάκυνθο
Πολιτισμός
30/09/2016 | 17:37

Έχουν περάσει 445 χρόνια ιστορικής μνήμης από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571-2016), που έλαβε χώρα στο τρίγωνο Πατραϊκού Κόλπου-Κεφαλλονιάς-Ζακύνθου και επισφραγίστηκε με την νίκη υπέρ των χριστιανικών δυνάμεων, καθορίζοντας τα σύνορα της Ευρώπης και σώζοντας τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Η Κεφαλλονιά τιμά αυτή την μνήμη και την συμμετοχή της, με την ύπαρξη μνημείου στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών (Αρχαγγέλου) στο Αργοστόλι.

Ακριβώς όπως τότε τα Επτάνησα συμμετείχαν στην Ναυμαχία, έτσι και σήμερα θα συμμετέχουν στην Α΄ Επτανησιακή Συνάντηση Φιλαρμονικών στη Ζάκυνθο, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2016.

H Kοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλλονιάς, κάνοντας πράξη για μια ακόμη φορά, μετά από τις αλλεπάλληλες αποστολές- συμμετοχές των Τμημάτων της σε πολλά μέρη της Ελλάδας, την άποψή της, ότι το έργο που παράγεται στον τομέα του Πολιτισμού πρέπει να αναδεικνύεται και έξω από τα όρια του Νησιού μας, στέλνει στην Ζάκυνθο τη Φιλαρμονική μας της Σάμης ¨Θέμος Αμούργης¨, με Αρχιμουσικό τον κ. Γεράσιμο Γεωργόπουλο.

Έτσι το νησί μας θα εκπροσωπηθεί επάξια στην εκδήλωση ΜΝΗΜΗΣ, που συνδιοργανώνει το ¨Μιλάνειο¨ Ναυτικό Μουσείο με την Π.Ε. Ζακύνθου.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer