Η ταξιδιωτική έκθεση «NY Times Travel Show» άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής στο Javits Center στο Μανχάταν και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και το βράδυ της Κυριακής
Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στα εγκαίνια της «NY Times Travel Show»
 Ομογένεια
29/01/2017 | 11:21

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

H υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά το απόγευμα της Παρασκευής παρέστη στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης «NY Times Travel Show» και επισκέφθηκε το Ελληνικό Περίπτερο.

Η ταξιδιωτική έκθεση «NY Times Travel Show» άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής στο Javits Center στο Μανχάταν και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και το βράδυ της Κυριακής. Είναι η μεγαλύτερη που διοργανώνεται στην Αμερική και έλκει πάνω από τριάντα χιλιάδες επαγγελματίες και επισκέπτες.

Στην φετινή έκθεση συμμετέχουν 500 εκθέτες από 150 χώρες του κόσμου. Χρυσός χορηγός είναι για δέκατη συνεχή χρονιά η Νότια Αφρική, η οποία είχε περίοπτη θέση στην είσοδό της.

Το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισ μού βρίσκονταν δίπλα στο περίπτερο του «Homeric Tours» και πλησίον με το περίπτερο της Ευρώπης.

Η υπουργός Τουρισ μού Ελενα Κουντουρά εξέφρασε την ικανοποίησή της και μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε τούτη την μεγάλη έκθεση. Ανοίγουμε την αγορά της Αμερικής πάρα πολύ δυναμικά. Με την παρουσία μου εδώ, καθώς επίσης και του γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, και το Γραφείο του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη έχουμε δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να διεισδύσουμε ακόμη περισσότερο σε τούτη την αγορά.

Οι προσπάθειές μας ήδη το 2016 απέδωσαν καρπούς. Με την βοήθεια της ομογένειας, της AHEPA και του Νικ Λαρυγκάκη, από το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο καταφέραμε πέραν της “Delta Airlines” να φέρουμε την “United Airlines” kai “American Airlines” και τριπλασιάσαμε τον αριθμό των επιβατών από την Αμερική.

Αν και δεν έχουμε ακόμη στην διάθεσή μας τα τελικά νούμερα, εν τούτοις πέρσι είχαμε πολλές δεκάδες χιλιάδες περισσότερους επισκέπτες από τους 700.000 των Αμερικανούς που έρχονταν τα προηγούμενα χρόνια. Κατορθώσαμε να ανοίξουμε την αγορά της Αμερικής και μέσω της “Emirates Airways» που θα είναι απευθείας πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη όλο τον χρόνο».

«Ο πρωθυπουργός διπλασίασε τα διαφημιστικά κονδύλια ούτως ώστε να έχουμε μια δυναμική παρουσία στην Αμερική», πρόσθεσε. Παράλληλα ανέφερε ότι οι προσπάθειες του Υπουργείου δεν εστιάζονται μόνο στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, αλλά και στις επενδύσεις.
Aναφερόμενη στους στόχους της επίσκεψης επεσήμανε: «Στο προηγούμενο ταξίδι πήγα και στο Τορόντο και αυτή την φορά θα πάμε και στο Σικάγο. Η στρατηγική μας είναι να διεισδύσουμε πολύ δυναμικά στην αγορά της Αμερικής και του Καναδά και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας εδώ και με προβολή και με προώθηση. Ο γενικός Πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας μας βοηθάει πολύ στην προσπάθειά μας».

«Όπως γνωρίζετε προ δυο μηνών είχα έρθει στο επενδυτικό συνέδριο του Capital Link στη Νέα Υόρκη και προβάλαμε τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Νας σας υπενθυμίσω ότι μόνον το 2016 είχαμε 140 προτάσεις για τετράστερα, πεντάστερα ξενοδοχεία και για τέσσερα σύνθετα Resorts. Εμείς απλοποιήσαμε τις διαδικασίες για να μπορέσουν να αδειοδοτηθούν γρήγορα , δημιουργούμε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις.

Ο Τζον Κλάδος, αντιπρόεδρος για τις πωλήσεις και μάρκετινγκ του «Homeric Tours» του μεγαλύτερου ομογενειακού ταξιδιωτικού οργανισμού απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα» σχετικά με την έκθεση επεσήμανε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την έκθεση. Εμείς, ως «Homeric Tours» διανύουμε το 40 έτος και ήμασταν ο πρώτος ταξιδιωτικός οργανισμός που προώθησε στην Αμερική τον νησιωτικό τουρισμό».

«Το 2017 είναι ένα πολλά υποσχόμενο έτος για μας διότι αν και βρισκόμαστε στον Ιανουάριο εμείς είμαστε πάρα πολύ απασχολημένοι με τις πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων για το ερχόμενο καλοκαίρι. Παραδοσιακά οι πωλήσεις των πακέτων ξεκινούσαν στα μέσα προς τα τέλη Φεβρουαρίου. Εάν διατηρηθεί αυτή η δυναμική τότε το 2017 θα καταστεί ένα από τα καλύτερα χρόνια για τον ελληνικό τουρισμό».

Ερωτηθείς για το 2016 επεσήμανε: «Το 2016 ήταν καλύτερο από το 2015 που είχαμε τα Capital controls, το δημοψήφισμα και την αβεβαιότητα. Πέρσι υπήρχαν πολλοί που ρωτούσαν εάν έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα, ενώ εφέτος οι πελάτες – Αμερικανοί και ομογενείς – δεν ρωτάνε πλέον, αλλά κλείνουν πακέτα».

Οσον αφορά τις αεροπορικές γραμμές επεσήμανε: «Οι αερογραμμές “Emirates Airways” αρχής γενομένης από τον Μάρτιο θα πραγματοποιούν απ’ ευθείας πτήσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Παράλληλα οι Serbia Airways θα πετάει από τη Νέα Υόρκη στο Βελιγράδι και από εκεί Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Ερωτηθείς για την «Serbia Airways» επεσήμανε ότι είναι ιδιωτική, έχει ολοκαίνουργο στόλο και είναι οικονομικά ισχυρή.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer