Ένα άρθρο του Παυλού Παπάδατου στον ηλεκτρονικό ιστότοπο huffingtonpost.gr.
Η «τεκνατζού» ΝΔ!
Πολιτική
12/10/2015 | 19:28

Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ οι Νεοδημοκράτες που θα ψηφίσουν, θα πρέπει να επιλέξουν ανεπηρέαστοι από συναισθήματα, όχι απλώς αρχηγό της ΝΔ, αλλά έναν εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας.

Η επιλογή ενός αντι-Τσίπρα μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Η ΝΔ χρειάζεται έναν σοβαρό, έντιμο, έμπειρο και με ηγετικά προσόντα αρχηγό, που να μπορεί να την ανανεώσει και να της δώσει κυβερνητική προοπτική. Η ΝΔ δεν μπορεί ξαφνικά από σοβαρή συντηρητική παράταξη να αρχίσει να συμπεριφέρεται ως ψωνισμένη ηλικιωμένη τεκνατζού!

Ας αξιολογήσουμε όμως τους εν δυνάμει εραστές της:

Άδωνις Γεωργιάδης. Αξίζει, λένε πολλοί, γιατί έτρεξε με την ψυχή στο στόμα για να προλάβει τις προθεσμίες και έγινε μάλιστα και πολύ συμπαθής, επειδή η επιτροπή αρχικά τον απέρριψε λόγω καθυστερημένης υποβολής πρότασης. Μεγάλο προσόν! Άλλο του προσόν το γεγονός ότι στα υπουργεία που υπηρέτησε έκανε καλή δουλειά και είναι καθαρόαιμος δεξιός, λες και ο ελληνικός πολιτικός μπαξές δεν διαθέτει άλλους πολύ πιο καθαρόαιμους δεξιούς! Όσον αφορά το τελευταίο του προσόν, είναι ένα λαϊκό παιδί που πουλάει βιβλία. Προσωπικά θα προτιμούσα να τα διαβάζει από τα να τα πουλάει. Αν πιστεύετε ότι έχει τα ηγετικά προσόντα να ηγηθεί της ΝΔ και Μπορείτε να τον φανταστείτε και ως πρωθυπουργό της χώρας, ψηφίστε τον!

Ας δούμε τώρα τον δεύτερο υποψήφιο, τον κύριο Τζιτζικώστα. Θα ξεκινήσω με ένα φαινομενικά μειονέκτημά του, που για μένα όμως αποτελεί πλεονέκτημα. Θα είναι εκτός βουλής τουλάχιστον έως και το 2019, κάτι που θεωρώ μία ευκαιρία για τη ΝΔ να έχει και έναν ενεργό αρχηγό κοινοβουλευτικής ομάδος και έναν αρχηγό κόμματος (το οποίο πρακτικά έχει διαλυθεί). Ο βουλευτής πρέπει να σταματήσει να κάνει τον κομματάρχη και ο αρχηγός πρέπει να σταματήσει να είναι ο απόλυτος δικτάτορας, που έχει καταργήσει τα όργανα του κόμματος. Αν φυσικά συνεχιστεί αυτή η ανωμαλία, η ΝΔ νομοτελειακά θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κύριος Τζιτζικώστας και πολιτική εμπειρία έχει και τις ηγετικές του ικανότητες απέδειξε αρνούμενος να υπακούσει σε άδικες και λανθασμένες υποδείξεις των κυρίων Σαμαρά και Καραμανλή. Απομένει όμως να αποδείξει τις γνώσεις του και τις ικανότητές του, όταν βρεθεί σε τηλεοπτικά debates με τους συνυποψήφιούς του αλλά και όταν παρουσιάσει το πολιτικό-ιδεολογικό προφίλ που θέλει να δώσει στην ΝΔ, αλλά και τις προτάσεις του για την οργανωτική της ανασυγκρότηση.

Ο έτερος διεκδικητής της προεδρίας, ο κύριος Μεϊμαράκης, έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά που εγγυώνται μεν τη συνοχή της ΝΔ η οποία όμως θα παραμείνει συρρικνωμένη και μάλλον γερασμένη! Το ύφος του λόγου είναι προβληματικό. Τον Καραμανλή τον έλεγαν Κωνσταντίνο, τον Αβέρωφ τον έλεγαν Ευάγγελο, αλλά κανέναν «Βαγγέλα! Στις εκλογές – λόγω της επικοινωνιακής του ανεπάρκειας – ηττήθηκε κατά κράτος από μία ανεκδιήγητη κυβέρνηση και του «πήρε» δέκα ολόκληρες ημέρες να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΝΔ, δίνοντας, έτσι, λαβή σε διάφορα φαιδρά πολιτικά πρόσωπα να δηλώνουν έτοιμα να αναλάβουν την τύχη της ΝΔ. Πριν αλλάξει τη ΝΔ πρέπει να αλλάξει ο ίδιος. Δεν είναι όμως εύκολο… γιατί έτσι λέει του αρέσει! Αρέσει όμως και στον Καραμανλή που η εικόνα του ξεθωριάζει. Ο Μεϊμαράκης δεν απωθεί τους Νεοδημοκρατες, δυστυχώς όμως δεν τους έλκει κιόλας. Και η ΝΔ χρειάζεται αρχηγό που να έλκει και να θέλγει!

Πάμε τώρα στον κύριο Μητσοτάκη. Ας ξεχάσουμε για λίγο το επώνυμό του και ας τον αξιολογήσουμε απλώς ως έναν πολιτικό, υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ και εν δυνάμει πρωθυπουργό και ας αναρωτηθούμε: Έχει καθαρό πολιτικό λόγο και καθαρές πολιτικές θέσεις; Έχει πολιτικές ικανότητες; Είναι πιστός στην παράταξη που τον ανέδειξε; Είναι ικανός να κάνει ρήξεις με το τετριμμένο πολιτικό παρελθόν της παράταξης και να της δώσει κυβερνητική προοπτική; Ο λόγος του έχει το πρέπον ύφος ενός μελλοντικού πρωθυπουργού; Πείθει ο λόγος του ότι έχει όραμα για την παράταξη και τη χώρα που μπορεί να το πραγματοποιήσει; Αν ναι, ψηφίστε τον! Αν το επώνυμο του σάς είναι πρόβλημα, επειδή αυτό δεν αλλάζει σκεφτείτε μήπως εσείς πρέπει να αλλάξετε τρόπο σκέψης!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer