Πρόκειται για εκτάσεις σε απείρου κάλλους περιοχές των Ιονίων ,καθώς και οικόπεδα σε σχέδιο πόλης, που αποτελούν δημόσια περιουσία, η οποία πρέπει να διαφυλαχτεί και να αξιοποιηθεί
“Η συγκυβέρνηση πουλάει δημόσια γη στα Ιόνια Νησιά”
Πολιτική
13/05/2013 | 11:15

Με υπουργική απόφαση, μετά τον ΕΡΗΜΙΤΗ στην Κέρκυρα, η συγκυβέρνηση μεταβιβάζει χιλιάδες στρέμματα δημόσιας περιουσίας σε όλα τα νησιά του Ιονίου στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ξεπουληθούν όσο, όσο.

Έτσι, με την νέα απόφαση, ξεπουλιούνται σε όλα τα Ιόνια 2320 στρέμματα που μαζί με τα 500 του ΕΡΗΜΙΤΗ  φτάνουν το συνολικό άθροισμα των  2720 περίπου στρεμμάτων.

Συγκεκριμένα: – 4 ακίνητα στην Κέρκυρα(Κάτω Κορακιάνα 83,6 στρέμ., Άγιος Ελευθέριος 92,08 στρέμ., Ίσσος 1.788,3 στρέμ., Γουβιά 28 στρέμ.)

-1 ακίνητο στην Λευκάδα ( 31,35 στρέμ.)

-2 ακίνητα στην Κεφαλονιά (Τραπεζάκι 68,45 στρέμ., Αργοστόλι   εντός σχεδίου 6,52στρέμ.)

– 2 ακίνητα στην Ζάκυνθο (Αλυκές 170,25 στρέμ. ,Αρκάδι 51,99στρέμ.)

Πρόκειται για εκτάσεις σε απείρου κάλλους περιοχές των Ιονίων ,καθώς και οικόπεδα σε σχέδιο πόλης, που αποτελούν δημόσια περιουσία, η οποία πρέπει να διαφυλαχτεί και να αξιοποιηθεί, για τους πολίτες των Ιονίων νήσων και όχι να δοθούν κοψοχρονιά στα αρπακτικά χρηματιστικά  Funds που καραδοκούν.

Μετά την παραχώρηση στο πολυεθνικό κεφάλαιο των μαρίνων στα Ιόνια, της Οξυάς στον Εμίρη του Κατάρ, του Σκορπιού στους Ρώσους και τις οφ σορ εταιρείες στο Μεγανήσι και αλλού, ανοίγει η όρεξη για  φάστ τρακ μπίζνες στον τομέα του Τουρισμού, από ξένους επενδυτές, που προσκαλούνται από το ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά γης σε περιοχές «φιλέτα». Περιοχές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τους Δήμους για αθλητισμό, ψυχαγωγία, περιβαλλοντική εκπαίδευση και βελτίωση της  ποιότητας ζωής των πολιτών των Ιονίων, δίνονται βορά στα αρπακτικά των διεθνών αγορών.

Οι περιοχές αυτές, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι δίπλα στη θάλασσα ή εφαπτόμενες με περιοχές προστασίας ΝΑΤΟΥΡΑ .

Μπορούν με διαδικασίες εξπρές, με βάση τον τελευταίο τροΐκανό “αναπτυξιακό” νόμο,  να εξαιρεθούν από κάθε λογής έλεγχο, οικοδομώντας χωρίς αιδώ, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον με μόνο στόχο το κέρδος.

¨Έτσι κινδυνεύει να αλλοιωθεί ανεπανόρθωτα το θαλάσσιο μέτωπο των ακτών των Ιονίων και να προκύψουν παραλίες δομημένες, όπως στην Ισπανία και τη Φλόριντα, με σοβαρές επιπτώσεις στο Περιβάλλον και στο εισόδημα των κατοίκων .

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές της τρόικα  καταστρέφει τη χώρα και τώρα τα Ιόνια .

Πρόκειται για έγκλημα με διαρκή χαρακτήρα σε βάρος όλων των κατοίκων.

Είναι απαραίτητο  να αναπτυχθεί άμεσα ένα μεγάλο κίνημα από τους πολίτες των Ιονίων, προστασίας του Περιβάλλοντος ,του Δημοσίου συμφέροντος  και του Τουρισμού που ανέπτυξαν με τη δουλειά τους οι συμπολίτες μας.

Οι μαζικοί φορείς, τα Εργατικά κέντρα, οι Δήμοι, το Περιφερειακό συμβούλιο, οι φορείς του Τουρισμού, όλοι οι μαζικοί φορείς των Ιονίων πρέπει να συντονιστούν και να δώσουν μια σκληρή μάχη .

Μάχη ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα, το μονοπωλιακό ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, που θέλουν να  κατεδαφίσουν ότι  έχει μείνει.

Για την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος, του Περιβάλλοντος και του εισοδήματος των κατοίκων όλων των Ιονίων,δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ανατροπή της τρικομματικής συγκυβέρνησης και την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και την τρόικα  ΕΕ,ΕΚΤ,ΔΝΤ

Οι Γραμματείες ΣYΡΙΖΑ-ΕΚΜ   :

ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ , ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer