Τι είπε στους μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου.
Η συγκίνηση του Πέτρου Αλιβιζάτου στο Κολλέγιο Αθηνών
Κοινωνία
22/03/2015 | 18:27

Για όσους δεν γνωρίζουν τον Πέτρο Αλιβιζάτο ίσως να τους παραξένεψε η συγκίνηση του πρώην υφυπουργού όταν οι μαθητές του 2ου γυμνασίου Αργοστολίου συμμετείχαν από κοινού με μαθητές του Κολεγίου Αθηνών σε κοινή δράση για τον ποιητή Γεώργιο Δροσίνη, στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στην Αθήνα. Ο κ. Αλιβιζάτος, εδώ και πέντε χρόνια, δουλεύει αθόρυβα για τη συνεργασία σχολείων της Κεφαλονιάς με την ψηφιακή κοινότητα μάθησης του Κολεγίου Αθηνών. Τα αποτελέσματα εκπληκτικά για τους Κεφαλλονίτες μαθητές και καθηγητές μας. Πολλές υποτροφίες σε Κεφαλλονίτες μαθητές στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας, βοήθεια σε υλικοτεχνική υποδομή, υποστήριξη στους πρόσφατους σεισμούς από το κολέγιο Αθηνών. Σε όλα αυτά ο Πέτρος Αλιβιζάτος ήταν ουσιαστικά η «Γέφυρα» μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας του Κολεγίου και των σχολείων της Κεφαλονιάς.
Ολόκληρη η ομιλία του κ. Αλιβιζάτου στους μικρούς μαθητές στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε είναι η εξής: kolegio_athinwn2
“Αγαπητά μας παιδιά, κυρίες και κύριοι
Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση, αποτέλεσμα της συνεργασίας του 2ου Γυμνασίου Κεφαλονιάς και των Γυμνασίων του Κολλεγίου.
Βρίσκομαι εδώ με διπλή ιδιότητα: ως Κεφαλονίτης και ως μέλος του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Επιτρέψτε μου λοιπόν να πω πως είμαι όχι μόνο διπλά συγκινημένος και χαρούμενος, αλλά και υπερήφανος.
Έχω τη τύχη να βλέπω να συνεργάζονται δημιουργικά από τη μια ένα σχολείο του νησιού μας, το οποίο υπηρέτησα και υπηρετώ για πάρα πολλά χρόνια και από την άλλη το Κολέγιο, το Σχολείο στο οποίο έζησα τα μαθητικά μου χρόνια και το οποίο έχω την τιμή να υπηρετώ από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σήμερα.
Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να μου συγχωρήσετε που θα πάρω λίγο από το χρόνο σας για να αναφερθώ με συντομία στη συνεργασία του Κολλεγίου με σχολεία της Κεφαλονιάς μας.
Η συνεργασία αυτή είναι μακροχρόνια και πολύπλευρη.
Ξεκίνησε από το 2011, όταν το ΕΕΙ ανέπτυξε ένα δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων Μεντορείας, με στόχο να εξαπλωθούν και να υιοθετηθούν από τα συνεργαζόμενα σχολεία «Καλές Πρακτικές», καινοτομίες στη διδασκαλία, που ευνοούν τη μάθηση. Το Κολλέγιο ασκεί Μεντορεία για πέμπτη συνεχή χρονιά, στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς που επιδιώκουν την ενσωμάτωση των Νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία τους με στόχο την ακαδημαϊκή καινοτομία και αριστεία. Δημιουργήθηκε έτσι, μια Ψηφιακή Κοινότητα Μάθησης, η οποία λειτουργεί ελεύθερη από τοπικούς περιορισμούς. Να σημειώσουμε ότι από τα δώδεκα σχολεία σε Ελλάδα και Κύπρο που ανήκουν σε αυτή την κοινότητα, τα τέσσερα είναι στην Κεφαλονιά. Το πρώτο και πιο δυναμικό, ήδη από το 2011, είναι το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου. Αργότερα προστέθηκαν το 1ο και το 2ο Λύκειο Αργοστολίου και το Λύκειο Κεραμειών.
Η σημερινή εκδήλωση είναι ένα μικρό δείγμα της συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος Μεντορείας.
Οι σχέσεις του Κολλεγίου με τα σχολεία της Κεφαλονιάς δεν περιορίζονται στη συνεργασία στον ακαδημαϊκό τομέα. Το Κολλέγιο προσπάθησε και εξακολουθεί να προσπαθεί να στηρίζει με όσες δυνάμεις διαθέτει σχολεία της Κεφαλονιάς. Έτσι με χρήματα που διέθεσε το Σχολείο ή συγκέντρωσαν οι Μαθητικές Κοινότητες με δικές τους πρωτοβουλίες, αγοράστηκε και προσφέρθηκε σε σχολεία της Κεφαλονιάς υλικοτεχνικός εξοπλισμός που είτε δεν υπήρχε είτε είχε καταστραφεί με τους τελευταίους σεισμούς. Ουσιαστικά καλύφθηκε το σύνολο των αναγκών, που είχαν καταγράψει οι Διευθύνσεις των σχολείων.
Αυτή η πρωτοβουλία ήταν ευκαιρία για μαθητές του Κολλεγίου να επισκεφθούν τα σχολεία της Κεφαλονιάς: το 2ο Γυμνάσιο, και 2ο Λύκειο Αργοστολίου, το Γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης και το ΕΠΑΛ και το Λύκειο Ληξουρίου. Αυτό που ήταν ενδιαφέρον σε αυτή την επίσκεψη ήταν η επικοινωνία των παιδιών μεταξύ τους. Σε λίγα λεπτά επικοινωνούσαν μεταξύ τους σαν να γνωρίζονταν χρόνια.
Ανάλογη ήταν και η επικοινωνία των μαθητών Σχολείων της Κεφαλονιάς που έρχονται στο Κολλέγιο είτε ως υπότροφοι για να παρακολουθήσουν το Summer School Program του Κολλεγίου είτε σε επισκέψεις για εκδηλώσεις όπως αυτή που οργανώθηκε για τη σημερινή εκδήλωση.
Με την εκδήλωση αυτή μη νομίζετε ότι τελειώνει για εφέτος η επικοινωνία του Κολλεγίου με σχολεία της Κεφαλονιάς. Σε συνέδριο που οργανώνουν τα Λύκεια του Κολλεγίου με θέμα τον πολιτισμό θα συμμετάσχουν δύο ομάδες του 2ου Λυκείου Αργοστολίου με μερική κάλυψη των δαπανών παραμονής από τα Λύκεια του Κολλεγίου. Για τον Απρίλιο έχει προγραμματιστεί Εξόρμηση μαθητών του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών στην Κεφαλονιά. Ομάδα 50 μαθητών του θα επισκεφθούν το Γυμνάσιο Σάμης, προκειμένου να γνωρίσουν τον τόπο και να βοηθήσουν στην κάλυψη των αναγκών του σχολείου σε τεχνολογικό εξοπλισμό.
Κλείνοντας θα ήθελα να χαιρετίσω για μία ακόμη φορά την σημερινή εκδήλωση, να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές και καθηγητές, και να σας διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία του Κολλεγίου με Σχολεία της Κεφαλονιάς θα ενισχυθεί και θα επεκταθεί.”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer