Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του Γηροκομείου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση
“Η πρώτη “παράπλευρη” απώλεια από το σεισμό”
Πολιτική
15/02/2014 | 18:16

ΠΡΟΣ:        Πρόεδρο ΔΣ Κεφαλονιάς κ.Ν. Ανουσάκη

Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Α Παρίση

Η ΠΡΩΤΗ «ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ» ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ:  ΝΕΚΡΟΣ ΤΡΟΦΙΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Η πολιτική του μικρού και ευέλικτου κράτους αποκαλύπτεται  με τον πιο οδυνηρό και βάναυσο τρόπο, με την τραγική κατάληξη –σήμερα- σε θάνατο που είχε ο βαρύτατος τραυματισμός –χθες- μετά από πτώση τροφίμου από την σκάλα του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου (κτήριο Ι.Μ. Αγ. Ανδρέα). Ήταν το δεύτερο περιστατικό που συνέβηκε μέσα σε διάστημα δυο εβδομάδων από την μεταφορά των τροφίμων στο συγκεκριμένο χώρο.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες συγκυκυβέρνησης-ΕΕ- τοπικής και περιφερειακής διοίκησης που ενώ ρίχνουν στον καιάδα ότι έχει σχέση με την υγεία, την πρόνοια την ασφάλεια των ηλικιωμένων που τα έχουν πληρώσει με αίμα και ιδρώτα μια ολόκληρη ζωή, από την άλλη θεωρούν κόστος και βάρος τα στοιχειώδη που καλύπτουν τις ανάγκες τους και δίνουν μια αξιοπρεπή διαβίωση στην τελική ευθεία της ζωής τους.

Δεν συνέβηκε τυχαία, δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, δεν ήρθε εξ ουρανού αλλά ήταν μια καταληκτική πορεία αυτής της αντιλαϊκής και απάνθρωπης πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις και τώρα πια έχει και θύματα.

Υπάρχουν ευθύνες διαχρονικά σε κυβερνήσεις – ΕΕ- ΔΝΤ αλλά και στους σημερινούς και στους χθεσινούς διαχειριστές αυτής της πολιτικής κεντρικά και τοπικά.

Έχουν ευθύνες:

-αυτοί που έπαιξαν μια ζαριά και χάθηκαν 100 και πλέον εκατομμύρια δραχμές του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου [που προορίζονταν για την ανέγερση του καινούργιου κτηρίου] στο χρηματιστήριο μέσα στο γενικότερο κλίμα του τζογαρίσματος που έδινε η κυβέρνηση για τις ασφαλιστικές εισφορές εκατομμυρίων εργαζομένων για να κερδίζει το μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο και σήμερα να λένε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι.

– που δεν πληρώνουν σχεδόν 1εκ ευρώ χρωστούμενα του ΕΟΠΠΥ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων προς το Δημοτικό Γηροκομείο και μάλιστα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παραγραφούν.

– για την μη έγκαιρη χρηματοδότηση  της ολοκλήρωσης του νέου κτηρίου του Γηροκομείου.

– ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει 12 εργαζόμενοι με συνταξιοδότηση το Γηροκομείο δουλεύει με προσωπικό κάτω από τα όρια ασφαλείας χωρίς να έχει γίνει ούτε μια πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αλλά λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία και αυταπάρνηση των εργαζομένων.

– που κάτω από αυτές τις ελλείψεις ιδιωτικοποίησαν την καθαριότητα, την διαχείριση της περιουσίας του  και μάλιστα με πιο αυξημένο κόστος.

– που έχουν εγγράψει στον προϋπολογισμό την πώληση μέρους της περιουσίας του Γηροκομείου για να καλύψουν την μη απόδοση από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία των οφειλομένων.

Ήταν το μόνο περιστατικό που δείχνει τις προτεραιότητες Δημοτικής Αρχής-συγκυβέρνησης και όλων εκείνων των δυνάμεων που στηρίζουν αυτήν την πολιτική;

Όχι. Το τελευταίο διάστημα γυρίζουν τους τροφίμους από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο που όπως αποκαλύπτεται στην πράξη ήταν ακατάλληλα.  Τους μετέφεραν στην Μονή του Αγ. Γερασίμου Γενάρη μήνα χωρίς θέρμανση.  Δυο  εβδομάδες μετά την εγκατάσταση του Γηροκομείου στην Ι.Μ του Αγ, Ανδρέα δεν έχει ενισχυθεί με το επιπλέον απαραίτητο προσωπικό για την ομαλή λειτουργία του Γηροκομείου μια και υπάρχει σοβαρότατο θέμα από την μη ύπαρξη ανελκυστήρα με αποτέλεσμα οι τρόφιμοι να κατεβαίνουν τις σκάλες-όπου έγινε και ο θανατηφόρος τραυματισμός- για να πάνε στην τραπεζαρία. Δεν υπάρχουν πλυντήρια για την καθαριότητα του ιματισμού και των ρούχων των τροφίμων στο χώρο των νέων εγκαταστάσεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ :

Την έκτακτη και κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς για να συζητήσει το παραπάνω θέμα και να πάρει απόφαση για:

1.Αμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

2.Την άμεση και με ταχύτατες διαδικασίες κατασκευή ανελκυστήρα.

3.Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την ζωή και την υγεία των τροφίμων.

4.Την άμεση εγκατάσταση πλυντηρίων ρούχων.

5.Μέριμνα για την μετακίνηση των υπαλλήλων από και προς το Γηροκομείο.

6.Γεναία χρηματοδότηση που να καλύπτει πλήρως την λειτουργία του.

7.Κατάργηση της ιδιωτικοποίησης στην καθαριότητα και την διαχείριση της περιουσίας.

8.Κατάργηση της εγγραφής[με τροποποίηση]στον προϋπολογισμό για πώληση μέρος της περιουσίας του ιδρύματος.

9.Με κατεπείγουσες διαδικασίες να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το νέο Γηροκομείο στο Αργοστόλι.

Αργοστόλι 14 Φλεβάρη 2014

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γκισγκίνης

Σταύρος Γρηγορόπουλος

Γιάννης Κουρούκλης

gkisgkinhs

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer