Η κα Στεφάτου συνοδευόμενη από την Πρόεδρο και την Διευθύντρια της Οργάνωσης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ στο ξενοδοχείο Μουϊκης.
Η Πρόεδρος της Οργάνωσης AHEPA “Θυγατέρες της Πηνελόπης” στην Κεφαλονιά
Κοινωνία
15/10/2015 | 09:45

Η Πρόεδρος της Οργάνωσης “Daughters of Penelope” AHEPA, Connie Pilallis και η Διευθύντρια του Οργανωτικού Γραφείου στην Ουάσιγκτον, Elena Saviolakis βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Κεφαλονιά και είχαν συνάντηση με την Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Σωματείου “Λυσσίπη” παράρτημα ΑΧΕΠΑ Κεφαλονιάς, Ειρήνη Στεφάτου.
Η κα Στεφάτου συνοδευόμενη από την Πρόεδρο και την Διευθύντρια της Οργάνωσης παραχώρησαν νωρίτερα συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ στο ξενοδοχείο Μουϊκης, παρουσία των μελών του Σωματείου “Λυσίππη” όπου και ανέπτυξαν τους στόχους και το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Οργάνωσης τόσο στην Αμερική όσο και στο νησί μας, με την προσφορά τροφίμων στους σεισμοπαθείς συμπολίτες μας την περίοδο των δύο καταστροφικών σεισμών που έπληξαν το νησί μας αλλά και την μελλοντική προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου μας.
Η Πρόεδρος του Σωματείου “Λυσίππη” Ειρήνη Στεφάτου πρόσφερε μία αναμνηστική πλακέτα με την Κεφαλονιά χαραγμένη και την ονομασία του Σωματείου στην Παγκόσμια Πρόεδρο, καθώς και παραδοσιακά προϊόντα και αρώματα της Κεφαλονιάς στην κα Διευθύντρια. Αλλά και τα μέλη της Οργάνωσης πρόσφεραν δώρα στην κα Στεφάτου και χρήματα για την κατασκευή της επιγραφής του νεοσύστατου γραφείου του Σωματείου που θα ανοίξει σύντομα τις πόρτες του στην κεντρική αγορά του Αργοστολίου.

1-DSC03331
Η Οργάνωση “Θυγατέρες της Πηνελόπης”, ξεκίνησαν την πορεία τους πριν από 86 χρόνια και συγκεκριμένα το 1929 από την Αλεξάνδρα Αποστολίδου στην Καλιφόρνια, η οποία ήθελε να δημιουργήσει ένα σωματείο όπου θα μπορεί κάθε γυναίκα να βρει ένα στήριγμα, μία δεύτερη οικογένεια, η οποία θα της δώσει τη δύναμη και το θάρρος να αντιμετωπίσει το κάθε πρόβλημα και να προχωρήσει στη ζωή.
Η Διευθύντρια του Συντονιστικού Γραφείου της Οργάνωσης που εδρεύει στην Ουάσιγκτον κα Σαβιολάκη, έκανε αναφορά στο τεράστιο πραγματικά φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει και την ψυχολογική και οικονομική στήριξη που παρέχει σε κακοποιημένες γυναίκες αλλά και σε όσες αντιμετωπίζουν καρκίνο του μαστού.
Με τη σειρά της η κα Ειρήνη Στεφάτου έκανε αναφορά στο έργο που προσφέρει και το τοπικό Φιλανθρωπικό Σωματείο “Λυσίππη” ΑΧΕΠΑ, με την δωρεά ενός μηχανήματος αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο Αργοστολίου, αλλά και την συγκέντρωση χρημάτων από τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, χρήματα τα οποία θα δωθούν για τις ανάγκες της ΦΛΟΓΑ, Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, κατά τη διάρκεια ενός ογκολογικού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Κεφαλονιά.

axepa

Πηγή: portoni.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer