Ζουμερή, χρυσαφένια και μοσχοβολιστή, είναι ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρώσετε ένα όμορφο γεύμα
Η πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα
Μαγειρική
16/02/2015 | 12:20

Ζουμερή, χρυσαφένια και μοσχοβολιστή, αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρώσετε ένα όμορφο γεύμα.

Υλικά

Για την πορτοκαλόπιτα

  • 4 αβγά
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 230γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 120γρ. χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 25γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 500γρ. φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι

  • 450γρ. νερό
  • 500γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα ταψί, ξετυλίγετε ένα προς ένα τα φύλλα κρούστας και τα αφήνετε για τουλάχιστον 1 ημέρα εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν καλά και μετά να τα ζυγίζετε.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για να προετοιμάσετε το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα σκεύος βάζετε όλα τα υλικά μαζί για την πορτοκαλόπιτα, εκτός από το φύλλο κρούστας, και ανακατεύετε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτετε το φύλλο κρούστας σε τρίμμα και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το μίγμα της πορτοκαλόπιτας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα όμορφο ξανθό-πορτοκαλί χρώμα.

Βήμα 5

Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ