Ζουμερή, χρυσαφένια και μοσχοβολιστή, αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρώσετε ένα όμορφο γεύμα.
Υλικά
Για την πορτοκαλόπιτα
- 4 αβγά
- 250γρ. ζάχαρη
- 230γρ. αραβοσιτέλαιο
- 120γρ. χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 25γρ. μπέικιν πάουντερ
- 500γρ. φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι
- 450γρ. νερό
- 500γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα ταψί, ξετυλίγετε ένα προς ένα τα φύλλα κρούστας και τα αφήνετε για τουλάχιστον 1 ημέρα εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν καλά και μετά να τα ζυγίζετε.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για να προετοιμάσετε το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα σκεύος βάζετε όλα τα υλικά μαζί για την πορτοκαλόπιτα, εκτός από το φύλλο κρούστας, και ανακατεύετε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτετε το φύλλο κρούστας σε τρίμμα και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το μίγμα της πορτοκαλόπιτας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα όμορφο ξανθό-πορτοκαλί χρώμα.
Βήμα 5
Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.