Σήμερα αλλά και κάθε μέρα η ΠΙΝ τιμά όλους τους Εθελοντές, Εθελόντριες και τις Εθελοντικές οργανώσεις, που έχουν ταυτίσει τη δράση τους με την ιδέα της Αλληλεγγύης
Η Περιφέρεια για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Κοινωνία
05/12/2014 | 15:44

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη   Απασχόλησης ,Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Αλέκου Μιχαλά για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού:

Η 5η Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ από το 1985 ως  Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Σήμερα αλλά και κάθε μέρα η ΠΙΝ  τιμά όλους τους Εθελοντές , Εθελόντριες και τις Εθελοντικές οργανώσεις ,που έχουν ταυτίσει  τη δράση τους  με την ιδέα της Αλληλεγγύης, της ανιδιοτελούς προσφοράς , της Κοινωνικής Δικαιοσύνης ,της Συλλογικής συνείδησης και της ενδυνάμωσης της Κοινωνικής συνοχής .

Στηρίζουμε το εθελοντικό κίνημα στην Περιφέρειας μας σε μια εποχή που η κοινωνία μας μαστίζεται από την μεγαλύτερη μεταπολεμική ανθρωπιστική κρίση, με πείνα ,με φτώχεια , με δυστυχία, με ισοπέδωση των άξιων και της αξιοπρέπειας του ατόμου .

Είναι εμφανής πλέον η αδυναμία της κυβέρνησης  να αντιμετωπίσει  κάθε  ζήτημα κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας .

Ως απάντηση ,ως κοινωνική ανάγκη με βάση την αρχή του αλτρουϊσμού και της αλληλεγγύης η κοινωνία των πολιτών αναπτύσσει μια αλυσιδωτή κινηματική προσφορά βοήθειας μέσα  από  το εθελοντικό κίνημα .

Στηρίζουμε την εθελοντική δράση που πραγματοποιείται  με κινηματική  μορφή πηγάζοντας από την κοινωνία των πολιτών ως εργαλείο κοινωνικής αντίστασης.

Διαφωνούμε όταν προτείνεται ή πραγματοποιείται  ως υποκατάστατο της δραστηριότητας του κράτους σε οποιοδήποτε πεδίο πολιτικής  με  στόχο την υποκατάσταση της ευθύνης της πολιτείας .

Η Περιφερειακή Αρχή  στην προσπάθεια της να στηρίξει και να ενδυναμώσει τον Εθελοντισμό στην Περιφέρεια μας έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια καταρχήν καταγραφής  όλων των Εθελοντικών Οργανώσεων με σκοπό τη δημιουργία ενός  Εθελοντικού Δικτυού στα Ιόνια Νησιά  .

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer