«Αντί να αισθάνομαι δικαιωμένος, νοιώθω να με κυριαρχεί το αίσθημα της απογοήτευσης με όσα καθημερινά αποκαλύπτονται γιατί η Πύλαρος που κάποτε ξεκίνησε ελπιδοφόρα, έχασε ευκαιρίες».
Η περιπέτεια της Πυλάρου…
Πολιτική
03/01/2012 | 15:47

Ανεξάρτητα από τα καθήκοντα που τώρα υπηρετώ στο Δήμο Κεφαλλονιάς, δεν έπαψα ποτέ να είμαι ενεργός πολίτης, να ενδιαφέρομαι για τα κοινά και ιδιαίτερα για όσα συμβαίνουν στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Πύλαρο, την οποία με εντολή των συνδημοτών μου υπηρέτησα ως α’ εκλεγμένος Δήμαρχός της όταν εθελοντικά συνενώθηκε το 1995.

     Για την εποχή εκείνη και τις συνθήκες που υπήρχαν, το έργο που ανέβαλα ήταν σημαντικό αλλά και δύσκολο. Θεωρώ πως το έφερα σε πέρας με μεγάλη επιτυχία, αφού παρέδωσα έναν οργανωμένο και νοικοκυρεμένο Δήμο με όλες τις σύγχρονες δομές λειτουργίας του και με ένα έργο μεγαλύτερο από το έργο της δωδεκαετίας που ακολούθησε από άποψη χρησιμότητας στο κοινωνικό σύνολο και αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής.

  Τώρα έχει γίνει ολοφάνερο πως η εποχή μας ξεπέρασε.Τα προηγούμενα δώδεκα χρόνια με τις πολλές ευκαιρίες, περίσσεψαν τα λόγια αλλά κανένα από τα απαραίτητα για το μέλλον και την ανάπτυξη της Πυλάρου έργο όχι μόνο δεν έγινε αλλά ούτε καν δρομολογήθηκε με προοπτική υλοποίησης στο εγγύς μέλλον. Ο κ. Κοτσιλίνης σπατάλησε ένα σωρό χρήματα σε έργα προσωπικών εξυπηρετήσεων και σε αντιαναπτυξιακά και μη επιλέξιμα για την περιοχή κτιριακά έργα που μόνο για συντήρηση τώρα θέλουν αρκετά χρήματα. Ακόμα και στα έργα των κοινωνικών δομών (Κ.Η.Φ.Η, Κ.Α.Π.Η, κ.λ.π) σπαταλήθηκαν χρήματα για να προσφέρουν υπηρεσίες σε άτομα που δεν ήταν απαραίτητο, με την έννοια ότι είχαν την οικονομική και οικογενειακή δυνατότητα να τις απολαμβάνουν. Τα πανηγύρια, οι φιέστες, οι δημόσιες σχέσεις και ένα σωρό άλλες ευρωβόρες εκδηλώσεις υπηρετούσαν τις πολιτικές σκοπιμότητες του τ.Δημάρχου. Κύριος στόχος το προφίλ και οι ψήφοι.

  Η Πύλαρος είχε ίδια έσοδα από διάφορες πηγές και θα έπρεπε να αποτελεί υπόδειγμα λειτουργίας Δήμου από μια υπεύθυνη και χρηστή διοίκηση. Αντ’ αυτού δημιουργήθηκε επί Κοτσιλίνη ένας υδροκέφαλος και σπάταλος Δήμος που κατάφερε να κληρονομήσει ακόμα και χρέη στο Δήμο Κεφαλονιάς πάνω από 1,7 εκατ.ευρώ. Επιπλέον αυτών, η Δημοτική επιχείρηση που του την παρέδωσα λευκή και με προίκα τα σημαντικά έσοδα του Μύρτου, άφησε και αυτή χρέη πάνω από 400.000 ευρώ. Τελευταία, προς επιβεβαίωση του τρόπου λειτουργίας του τ. Δήμου, διαπιστώθηκε ότι πάνω από 150.000 ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο Δήμο και διάφορα νομικά του πρόσωπα, έκαναν φτερά κυρίως το 2010.

    Από πλευράς Δήμου Κεφαλλονιάς, από ότι πληροφορούμαι έχουν γίνει για αυτό το θέμα οι σωστές ενέργειες. Όμως πέρα από το αποτέλεσμα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, η κοινωνία συζητά και τα ερωτήματα στα οποία έχει υποχρέωση δημόσια να απαντήσει ο κ.Κοτσιλίνης έχουν σχηματιστεί στα χείλη των απλών ανθρώπων:

  • Είναι αλήθεια ότι στο ευαίσθητο τμήμα της Οικονομικής Υπηρεσίας του τ.Δήμου Πυλάρου δούλευε άτομο που δεν είχε τα απαιτούμενα προσόντα, το οποίο είχε προσληφθεί από τη Διαδημοτική σαν καθαρίστρια για κάποια περίοδο, ενώ το κρίσιμο έτος 2010 δούλευε εκεί χωρίς να υπάρχει καν σύμβαση εργασίας;
  • Αλήθεια πως πληρωνόταν το άτομο αυτό αφού δεν υπήρχε σύμβαση και τι ασφάλεια είχε;
  • Μπορείτε να ισχυρισθείτε κ.Κοτσιλίνη, πως δεν το γνωρίζατε αυτό αφού το συγκεκριμένο άτομο δούλευε καθημερινά λίγα μέτρα από το γραφείο σας;
  • Μπορείτε να ισχυρισθείτε πως οι ευθύνες σας είναι μόνο Πολιτικές;

   Έχω εμπιστοσύνη στο Δήμο Κεφαλλονιάς ότι με επιτυχία θα ολοκληρώσει την έρευνα, θα αποδώσει ευθύνες, θα καταγράψει παραβάσεις- παρανομίες υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτικών προσώπων και τέλος θα πράξει τα δέοντα.

  Επίσης πιστεύω ότι η Πολιτεία δεν θα σιωπήσει απέναντι σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο που αφορά απιστία, κακοδιοίκηση και παράβαση καθήκοντος.

  Με όλα αυτά ο μύθος του ικανού και σωστού Δημάρχου και ο μύθος του νοικοκυρεμένου Δήμου που είχε μεθοδικά και με επικοινωνιακό τρόπο καλλιεργήσει ο κ. Κοτσιλίνης κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι. Εγώ και οι συνεργάτες μου γνωρίζαμε την πολιτική περιπέτεια που ζούσε η Πύλαρος. Κατ’επανάληψη είχα δημόσια εκφραστεί καταγγέλλοντας πρόσωπα και καταστάσεις, όμως διάφοροι διαμορφωτές της κοινής γνώμης είχαν καταγράψει αυτή τη συμπεριφορά μου ως έκφραση πίκρας και έντονης διάθεσης αντιπολίτευσης. Πάντως εγώ νοιώθω ικανοποιημένος αφού ούτε σιώπησα, ούτε εκβιάστηκα, ούτε πρόδωσα τα πιστεύω και τις αρχές μου και ουδέποτε κατηγορήθηκα κατά την άσκηση των Πολιτικών αλλά και Επαγγελματικών καθηκόντων μου.

  Τελειώνοντας, αντί να αισθάνομαι δικαιωμένος, νοιώθω να με κυριαρχεί το αίσθημα της απογοήτευσης με όσα καθημερινά αποκαλύπτονται γιατί η Πύλαρος που κάποτε ξεκίνησε ελπιδοφόρα, έχασε ευκαιρίες, έμεινε πίσω και σήμερα με τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν υποχρεούται να ξαναζήσει την εποχή της απομόνωσης.

  Ας όψονται  οι υπαίτιοι!….

                                                                                                Μάκης Αλυσανδράτος

                                                                                                τ.Δήμαρχος Πυλαρέων

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer