Η παρουσίαση αφορούσε ορισμένα επιλεκτικά ιστορικά στοιχεία σχετικά με την καταγωγή της και αναφορά στα υλικά που την συνθέτουν καθώς και την τσερέπα.
Η παρουσίαση της Κεφαλλονίτικης κρεατόπιτας στη HO.RE.CA
e Gastronomie
10/02/2015 | 15:36

Στα πλαίσια της κλαδικής έκθεσης εξοπλισμού HO.RE.CA έγινε η παρουσίαση της Κεφαλλονίτικης κρεατόπιτας σε μια κατάμεστη αίθουσα και με ένα αξιολογότατο panel( όμιλος Δασκαλαντωνάκη, Κόστα Ναβαρίνο, Γεώργιος Πίτας μεταξύ άλλων). Η παρουσίαση αφορούσε ορισμένα επιλεκτικά ιστορικά στοιχεία σχετικά με την καταγωγή της και αναφορά στα υλικά που την συνθέτουν καθώς και την τσερέπα. Θεωρούμε ότι η προσπάθεια της Π.Ι.Ν. να αναδείξει τον πνευματικό πολιτισμό των νησιών μας μέσα από την γαστρονομική ιστορία που σε γενικές γραμμές είναι κοινή, βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Προχωράει στην διεύρυνση της τουριστικής μας ταυτότητας από το ’’ ήλιος – θάλασσα’’ σ’ ένα πακέτο πιο πλήρες που περιλαμβάνει και τη γαστρονομία. Θα πρέπει και εμείς οι επαγγελματίες των επισιτιστικών επαγγελμάτων να αδράξουμε την ευκαιρία και να αφιερώσουμε ΟΛΟΙ τουλάχιστον ένα κομμάτι του καταλόγου των εστιατορίων μας στην τοπική κουζίνα.

Εδώ λοιπόν θα πρέπει να τονίσω το πόσο σημαντικό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε τα τοπικά προϊόντα.
Θέλω να ευχαριστήσω την Π.Ι.Ν. και προσωπικά τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Κο Σπύρο Γαλιατσάτο για την ευκαιρία αυτή που μας έδωσε.
Για τον MYTHOS+estiasis
Ανδρέας Παντελιός

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer