Τι είπε μετά την ορκωμοσία ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς για τη νέα πενταετία. Τι αλλάζει στη νέα δημοτική αρχή.
Η ομιλία Παρίση και οι 3 Παράμετροι…
Πολιτική
31/08/2014 | 16:26

Τι είπε μετά την ορκωμοσία ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς για τη νέα πενταετία. Τι αλλάζει στη νέα δημοτική αρχή.
Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του κ. Αλέξανδρου Παρίση:

Σεβασμιότατε
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη
Κύριοι εκπρόσωποι της Πολιτείας
Κύριοι εκπρόσωποι των φορέων του νησιού μας
Κύριοι συνάδελφοι της νέας Δημοτικής Αρχής
Αγαπητοί καλεσμένοι

orkwmosia_dhmou49
Σας ευχαριστώ όλες και όλους που παρεβρεθήκατε σήμερα σε αυτήν την αίθουσα, προκειμένου να παρακολουθήσετε την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του νησιού μας αλλά και όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου, των δημοτικών κοινοτήτων και των τοπικών συμβουλίων του Δήμου μας.
Είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο σημαντικές στιγμές ενός τόπου και μιας κοινωνίας η ορκωμοσία της νέας πολιτικής του ηγεσίας αφού, αφενός αποτελεί το ξεκίνημα μιας νέας πενταετίας και αφετέρου η κοινωνία σε αυτούς που σήμερα ορκίζονται έχει κρεμάσει επάνω τους πολλές από τις ελπίδες της για τα χρόνια που έρχονται.
Από αυτό το βήμα σήμερα απευθύνομαι σε όλους τους Κεφαλονίτες και τις Κεφαλονίτισσες και τους στέλνω ένα μήνυμα:
Τους λέω ότι τον Μάιο που μας πέρασε δεν έκαναν λάθος.
Η μεγάλη πλειοψηφία, εκλογική και πολιτική, που έδωσαν στην παράταξη της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και στο πρόσωπό μου αποτελεί μία πολύ ισχυρή εντολή με πολλές παραμέτρους.

orkwmosia_dhmou47
ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΠΡΩΤΗ
Να συνεχίσουμε να διοικούμε τον Δήμο μας με ανθρώπινο πρόσωπο χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς και κοιτώντας όλους ανεξαρτήτως τους πολίτες στα μάτια, είτε μας ψήφισαν, είτε δεν ήμασταν στις επιλογές τους.
Αυτό το κάναμε και την προηγούμενη δημοτική περίοδο και ήταν ένας από τους λόγους της πανηγυρικής επανεκλογής μας
ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗ
Να συνεχίσουμε να διοικούμε προσέχοντας σαν τα μάτια μας τον τόπο μας.
Τον ‘Αγιο τόπο αυτού του νησιού, υπηρετώντας αυτόν και μόνο αυτόν.
Να αφήσουμε έξω από τον Δήμο μας τα κόμματα, τις ιδεολογίες, τις διαφορές μας και μπροστά μας ως στόχος μας να είναι μόνο η εικόνα της δημιουργίας μιας ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.
ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΡΙΤΗ
Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών έβαλε ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΤΕΛΟΣ στα δημοτικά συμβούλια «παρωδία» που κάθε άλλο παρά προάγουν τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών.
Αγαπητοί φίλοι, σε αυτήν την παράμετρο θα σταθώ για λίγο γιατί το οφείλω στους πολίτες των νησιών μας.
Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από αυτούς, αφού ανάμεσα στα πολλά που καταφέραμε τα τρία χρόνια που πέρασαν, αισθάνομαι άσχημα όπως και αυτοί, γιατί αποτύχαμε στην λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και στην παραγωγή έργου από αυτό.
Οι παρατάξεις που εξελέγησαν σε αυτό στις εκλογές του 2010 ποτέ δεν αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα.
Τρία χρόνια βρισκόμασταν σε μία διαρκή προεκλογική περίοδο, πολλές φορές με ανούσιες αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις που κανέναν δεν τιμούσαν, απεναντίας προσέβαλλαν τους πολίτες και όλους εμάς που συμμετείχαμε σε αυτό.

orkwmosia_dhmou45
Σήμερα με αυτήν την όμορφη αρχή, καλώ όλους τους συναδέλφους του νέου δημοτικού συμβουλίου να κρατήσουν αποστάσεις από την άσχημη περίοδο που διανύσαμε.
Τους καλώ να αποδεχθούν το αποτέλεσμα του Μαΐου και την νωπή λαϊκή εντολή και να ζήσουμε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μία εποχή που κυρίαρχα θα είναι αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.
Κυρίαρχα θα είναι τα προβλήματα του τόπου και όχι τα προβλήματα μεταξύ μας.
Κυρίαρχο θα είναι να αντιληφθούμε ότι εκλογές θα έχουμε ξανά σε 5 χρόνια και όχι σε κάθε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου.
Κυρίαρχο θα είναι να αντιληφθούμε όλοι, ότι η κοινωνία μας έστειλε εδώ για να υπηρετήσουμε τον τόπο και όχι για να κοκκορομαχούμε σε ολονύχτιες συνεδριάσεις, βγάζοντας ο καθένας τα εσώψυχά του επειδή δεν τον βολεύει ή δεν του αρέσει ή ακόμη δεν αποδέχτηκε το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαίου.
Αξιότιμοι καλεσμένοι
Αγαπητοί συνάδελφοι
Είμαι αποφασισμένος να ξεκινήσω μία νέα εποχή για τον Δήμο μας.
Αυτή την νέα εποχή την ξεκινώ με εντολή, με καθαρή εντολή της κοινωνίας του νησιού μας, γι’αυτό κανένας δεν μπορεί να με εμποδίσει να υλοποιήσω τις αποφάσεις μου.
Θα τα αλλάξω όλα.
Αν όχι όσο περισσότερα μπορέσω.
Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε αποφασισμένοι:
– Θα χτίσουμε γρήγορα έναν Δήμο με πολύ πιο ευέλικτες υπηρεσίες από σήμερα, δημιουργώντας έναν νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και Λειτουργίας.

– Θα συνεχίσουμε την μάχη της προηγούμενης περιόδου για δραστική μείωση του χρέους του Δήμου μας που αποτελεί το μεγάλο καρκίνωμα για αυτόν και τους δημότες.

– Θα δώσουμε την μάχη για έλευση νέων κονδυλίων για τα μικρά και μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος.

– Θα φέρω στο προσκήνιο την νέα γενιά του νησιού μας, δίνοντάς της ρόλο ακόμη και σε κορυφαίες πολιτικές θέσεις στο Δήμο μας. Το υποσχέθηκα προεκλογικά, θα το κάνω πράξη τώρα.

– Θα κρατήσω ψηλά το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου και παράλληλα θα συνεχίσω να πολιτεύομαι με ανοιχτές πόρτες στο Δημαρχείο του νησιού μας.

– Θα συνεχίσω την μάχη για την ανάπτυξη του τόπου μας με αιχμή την αύξηση του τουρισμού μας, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη από τα προηγούμενα χρόνια

– Θα έχω και αυτήν την δημοτική περίοδο μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και αλλαζονίας από τους συνεργάτες μου αλλά και από τους επιτελείς του Δήμου μας.
Χωρίς να σας κουράσω παραπάνω θα σας πω μόνο τούτο:
Για μένα πάνω από όλα υπάρχει η Κεφαλονιά και οι Κεφαλονίτες.

Όποιος έχει αυτή την αρχή και αυτή την κοσμοθεωρία είναι μαζί μου.

Όποιος δεν την πιστεύει είναι αντίπαλός μου.

orkwmosia_dhmou43

Γι’αυτό, ξανά από αυτό το βήμα καλώ τα μέλη και της συμπολίτευσης αλλά κυρίως της αντιπολίτευσης, αυτή η δημοτική περίοδος να αποτελέσει μία νέα αρχή που με πολιτική ειρήνη και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο να φέρει 5 παραγωγικά χρόνια για την πατρίδα μας.
Τελειώνοντας να ευχηθώ σε όλες και όλους, σιδεροκέφαλοι.
Να είστε και να είμαστε πάντα άξιοι να υπηρετούμε τον θεσμό και την κοινωνία.
Ευχαριστώ όλους τους Κεφαλονίτες και τις Κεφαλονίτισσες,
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως την νέα γενιά του νησιού μας που με την δική της δυναμική συνέβαλλε τα μέγιστα στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος τον Μάιο.
Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για την όμορφη και έντιμη μάχη που έδωσαν στις εκλογές,
Ευχαριστώ όλους εσάς που σήμερα είστε εδώ τιμώντας αυτή την μέρα,
Και τέλος,
Ευχαριστώ τον Θεό που με έχει όρθιο και μου δίνει δύναμη να πραγματοποιήσω το μεγάλο όνειρο της ζωής μου.
ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Καλή θητεία σε όλους
Γειά σας

orkwmosia_dhmou41

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer