Σε ήσυχους τόνους πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Oικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς.
«Η Οικονομική Επιτροπή εγκαινιάζει μία νέα εποχή», λέει ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης
Οικονομία
09/10/2014 | 22:11

Σε ήσυχους τόνους πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση (43η Τακτική) της Oικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς. «Η Oικονομική Επιτροπή εγκαινιάζει μία νέα εποχή» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου-Σάμης κ. Διονύσης Λυκούδης λόγω του κλίματος που επικράτησε.

Το 1ο θέμα ημερήσιας διάταξης αφορούσε την άσκηση του ένδικου μέσου της αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα η υπόθεση σχετίζεται με έξι εργαζόμενους του Δήμου Αργοστολίου, οι οποίοι είχαν 6μηνες συμβάσεις που μετά έγιναν αορίστου χρόνου.  Ωστόσο, δεν επετράπη η πληρωμή τους και έτσι μετά την απόλυση τους στράφηκαν στο Νόμο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα από τη μέρα που απολύθηκαν έως σήμερα, εφόσον θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να έχουν απολυθεί.

Oι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν μετά την έφεση που είχαν υποβάλλει, εντούτοις σύμφωνα με το Νόμο πρέπει να γίνει άσκηση όλων των ένδικων μέσων. Η Δημοτική Αρχή τόνισε ότι θέλει να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά λόγω νόμου πρέπει να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία. «Νόμιμη ως προς το νόμο παράνομη ως προς τη συνείδηση μας (σ.σ.: Η διαδικασία)» συμπλήρωσε ο κ. Φλωράτος, ο οποίος δεν ψήφισε την αναίρεση, ωστόσο κατανοεί ότι ο νόμος πρέπει να τηρηθεί, ενώ πρόταση του κ. Ζαπάντη είναι  να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

O κ. Ανουσάκης τόνισε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι τοποθετήσεις που δεν συμβαδίζουν με το νόμο καθώς και ο λαϊκισμός, αφού είναι αδύνατο να μην ασκηθούν όλα τα ένδικα μέσα, υπενθυμίζοντας στα μέλη ότι η Δημοτική Αρχή έχει στηρίξει στην πράξη τους εργαζόμενους, όπως παλιότερα που εργαζόμενοι στο Δήμο Λειβαθούς δικαιώθηκαν με σωστούς χειρισμούς.

O κ. Λυκούδης κάλεσε την αντιπολίτευση να αναθεωρήσει επιχειρηματολογώντας ότι αν ψηφιστεί ομόφωνα η πρόταση της αντιπολίτευσης αυτό αποτελεί παράβαση καθήκοντος. Η κ. Γαρμπή υπενθύμισε ότι σε ανάλογο θέμα που καταψηφίστηκε, ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ενώ ο κ. Λυκούδης πρόσθεσε ότι ουσιαστικά ψηφίζουν «ναι ή όχι» για την άσκηση της δικαιοσύνης και όχι αν συμφωνούν, αφού ο Άρειος Πάγος  είναι αρμόδιος για να κρίνει την απόφαση. Τελικά το θέμα ψήφισε η Δημοτική Αρχή, ο κ. Ζαπαντης επέμεινε στην ψήφιση της πρότασης του, ενώ ο  κ. Φλωρατος ψήφισε παρών.

Το 2ο θέμα που αφορούσε την έγκριση Απολογισμού-Ισολογισμού του Δήμου του οικονομικού έτους 2013, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία μετά από αρκετές διευκρινίσεις που δόθηκαν από την Oικονομική Υπηρεσία σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης. Λόγος έγινε για την αποπληρωμή χρεών ύψους περίπου 4.000 000 των προηγούμενων Δήμων από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, λόγω της άμεσης σχέσης με τον νέο προϋπολογισμό.

Το 3ο θέμα σχετικά με την έγκριση δαπανών και διάθεση Πιστώσεων Προϋπολογισμού Oικονομικού έτους 2014, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Το 4ο θέμα για την ανάκληση της 351/2014 απόφασης Oικονομικής Επιτροπής, το οποίο ψηφίστηκε, αφορά στις κατεδαφίσεις κτηρίων και τμημάτων στην Κεφαλονιά (Γ’ Φάση).

Εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε το θέμα έκδοσης Πρακτικού Διαγωνισμού για τα πληροφοριακά συστήματα προκειμένου να είναι εντός προθεσμίας, το οποίο εγκρίθηκε.

Στην συνεδρίαση προήδρευσε η αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Σοφία Γαρμπή και παραβρέθηκαν τα μέλη: Διονύσης Λυκούδης, αντιδήμαρχος Αργοστολίου-Σάμης, Νίκος Ανουσάκης, πρόεδρος ΔΕΥΑΚ, Γιάννης Λυκούδης, αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΚ, Αγγελος Κωνσταντάκης, πρόεδρος ΚΕΔΗΚΕ, Ηλίας Κουρκουμέλης, δημοτικός σύμβουλος, Θεόδωρος Φλωράτος, δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Ζαπάντης, δημοτικός σύμβουλος καθώς και η Oικονομική Υπηρεσία του Δήμου.

garmph

Πηγή: Ημερήσιος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer