Άρθρο του Ιωσήφ Λουκέρη.
Η οδυνηρή δικαίωση των ΦΙ.Κ.Ο.
Πολιτική
11/01/2015 | 00:40

Μετά το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών, νικητές και ηττημένοι «κόλλησαν μια ρετσινιά» στους ΦΙ.Κ.Ο.: Ότι εμείς, «οι θεόζουρλοι», με την απόφασή μας να μπούμε σε ξένα χωράφια, συμμετέχοντας στις εκλογές, αποσπάσαμε ψήφους από όλους τους συνδυασμούς, εκτός από την «Ισχυρή Κεφαλονιά», παίζοντας έτσι το παιχνίδι του κ. Παρίση. Ειδικά η «Ενωμένη Τετράπολη», εκμεταλλευόμενη την ελάχιστη διαφορά της από την «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά», έσπευσε να ψιθυρίσει ηχηρά, ότι όλοι οι ψήφοι που της έλειψαν, «κλάπηκαν» από τους ΦΙ.Κ.Ο. και ότι, αν δεν υπήρχαμε εμείς, θα ερχόταν δεύτερη την πρώτη Κυριακή, οπότε στην επαναληπτική ψηφοφορία θα καταλάμβανε την Δημοτική Αρχή με την στήριξη του κ. Μιχαλάτου, τον οποίο η ίδια δεν στήριξε!
Αρνούμενος αυτές τις παράλογες έως φαιδρές κατηγορίες, σε κείμενο που ανήρτησα στο ιστολόγιό μου, απάντησα ότι μερίδιο ευθύνης για το εκλογικό αποτέλεσμα δεν έχουν οι ΦΙ.Κ.Ο., αλλά αντίθετα οι ίδιοι οι «κατήγοροί τους» με την καλλικρατική, μνημονιακή και εν πολλοίς φιλοπαρισική πολιτική τους, κατά την προηγούμενη θητεία της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» και προεκλογικά.
Αιτιολογώντας την στάση τους έγραφα: «Προφανές αίτιο της στάσης των “αντιπολιτευομένων” πολιτευτών είναι ότι ανήκουν στα ίδια κομματικά «μαντριά» με τον κ. Παρίση. Ακολουθούν πιστά λοιπόν τις επιταγές της συγκυβέρνησης.»
Όταν άρχισε να λειτουργεί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και αν εξαιρέσουμε την «σεμνή και ταπεινή» αντιπολίτευση που επιχείρησε αρχικά ο κ. Καλαφάτης, ο κομματισμός έδειξε να υποχωρεί και η «Ισχυρή Κεφαλονιά» να απομονώνεται.
Με την προκήρυξη όμως των εθνικών εκλογών τα πράγματα άλλαξαν:
Ο κ. Καλαφάτης παρέχει την στήριξή του και ο κ. Σαμούρης συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του κ. Χρυσοχοϊδη, που ενέπαιξε τους Ληξουριώτες για τα θέματα των σεισμών, για να εξελιχθεί σε «πολιτικό μάνατζερ» ή «επίτιμο μέλος» της «Ισχυρής Κεφαλονιάς».
Ο κ. Ρουχωτάς δεν έχει διαψεύσει ακόμα τα δημοσιεύματα, που τον έφεραν να διαγκωνίζεται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και, κυρίως, εκείνα που τον θέλουν να στηρίζει αμέριστα την «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη». Αγνοεί μήπως ότι το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. έχει αδελφικούς δεσμούς με την «Ισχυρή Κεφαλονιά»;; Ξεχνά ότι η Ν.Δ. τον «άδειασε» κανονικότατα στις Δημοτικές Εκλογές, χάριν των κκ Παρίση και Λυκούδη;;
Απ’ την πλευρά των «Μιχαλατικών», ο κ. Σαββαόγλου κατέρχεται υποψήφιος μαζί με τον κ. Χ. Λυκούδη, σβήνοντας από τη μνήμη του τις χυδαίες ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του παρισικοί ανωνυμογράφοι. Αν ο αγαπητός Σάββας ρισκάρει για την πρωτιά, τότε ενεργεί πολύ επικίνδυνα. Κινδυνεύει, στην μονοεδρική μας περιφέρεια, να έλθει δεύτερος και με τους προσωπικούς του ψήφους να χρίσει βουλευτή τον Χαράλαμπο Λυκούδη.
Έτσι λοιπόν, ήλθε η δικαίωση για τους ΦΙ.Κ.Ο.: Απέδειξαν οι ανωτέρω και πολλοί άλλοι, ότι δεν θυσιάζουν το παραταξιακό συμφέρον για το κοινό καλό.
Οδυνηρή δικαίωση! Θα χαιρόμασταν ειλικρινά, αν όλοι οι παραπάνω εύρισκαν την ευκαιρία, να επικαλεστούν την στήριξη των παρατάξεών τους στην «Ισχυρή Κεφαλονιά», για να αποχωρήσουν επιτέλους από αυτά τα δύο κόμματα, που, αφού καθ΄ όλη την μεταπολίτευση δίχασαν αδικαιολόγητα τον ελληνικό λαό, αίφνης ενώθηκαν για να τον ρημάξουν.
Η ευκαιρία τους όμως δεν χάθηκε ακόμα. Απομένουν μέχρι τις εκλογές 15 ημέρες. Ελπίζω να καταλάβουν το ολέθριο λάθος τους, να σκεφτούν την αξιοπρέπεια της Ελλάδας και της Κεφαλονιάς, να αλλάξουν πορεία και να «μου πετάξουν στα μούτρα» αυτό το δημοσίευμα.

Εν τιμή
Ιωσήφ Λουκέρης του Βασιλείου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer