Είναι το κόμμα που δημιούργησε και στήριξε αναμφισβήτητα την αυτοδιοίκηση και πέρασε όλες τις μεγάλες τομές σε αυτήν
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ
Πολιτική
03/09/2014 | 17:03

Σήμερα, κλείνουν 40 χρόνια από την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος από τον Ανδρέα Παπανδρέου και την Ιδρυτική Διακήρυξη – 40 Χρόνια αγώνων και προσφοράς στο Λαό και στη Πατρίδα.

Η γέννησή του, αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερης και σπάνιας πολιτικής και κοινωνικής διεργασίας, μπολιασμένης από τα οράματα των γενιών της Εθνικής Αντίστασης , του 114, των δύο Ανένδοτων Δημοκρατικών Αγώνων και του Πολυτεχνείου. Η επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη δεν είναι απλά μια ιστορική επέτειος μόνο για ένα κόμμα. Είναι ιστορική επέτειος για τη χώρα.

Όταν μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ, μιλάμε για το κόμμα που πέτυχε την εθνική συμφιλίωση. Το κόμμα που ίδρυσε εκ του μηδενός το κοινωνικό κράτος. Το κράτος υγείας με το ΕΣΥ και το κράτος πρόνοιας με τα σύγχρονα προνοιακά ιδρύματα. Το κόμμα που ίδρυσε τα μεγάλα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.
Μιλάμε για το κόμμα που έφερε την επανάσταση στην παιδεία, με την κατάργηση του απαρχαιωμένου θεσμού της έδρας του καθηγητή και την ίδρυση νέων πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα Είναι το κόμμα που εφάρμοσε στην πράξη τα ίσα δικαιώματα των δύο φύλων, ανδρών και γυναικών.

Είναι το κόμμα που δημιούργησε και στήριξε αναμφισβήτητα την αυτοδιοίκηση και πέρασε όλες τις μεγάλες τομές σε αυτήν. Μιλάμε για το κόμμα που πέτυχε τη μεγαλύτερη ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος υπέρ των οικονομικά αδυνάτων.

Στη διαδρομή όλων αυτών των ετών, υπήρξαν καλές αλλά και κακές στιγμές. Οφείλουμε άμεσα να κάνουμε με ειλικρίνεια ένα απολογισμό της ιστορικής διαδρομής μας. Να επισημάνουμε τα λάθη και τις παραλήψεις μας – Να υπερασπιστούμε ταυτόχρονα και τα επιτεύγματά μας.

Οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά και να αγωνιστούμε με βάση τις αρχές μας και τις σημερινές ανάγκες για τη συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού μετώπου ανατροπής και την υπογραφή ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου που θα μας επιτρέψει να αποκαταστήσουμε την κλονισμένη μας σχέση με όσους υπέφεραν το τελευταίο διάστημα.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer