Εν μέσω ενός εξαιρετικά δύσκολου πολιτικού πεδίου, η Νέα Δημοκρατία αναδιαμορφώνει τον αντιπολιτευτικό της λόγο και προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.
Η Ν.Δ ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα
Πολιτική
15/03/2016 | 11:29

Toυ Δημήτρη Γκάτσιου

Εν μέσω ενός εξαιρετικά δύσκολου ως προς τη διαμόρφωση και τη διαχείρισή του πολιτικού πεδίου, στο οποίο τα μείζονα που κυριαρχούν μοιάζουν να κρέμονται από μία κλωστή, η Νέα Δημοκρατία αναδιαμορφώνει τον αντιπολιτευτικό της λόγο και προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, παρά το γεγονός πως κοινή οπτική των περισσότερων γαλάζιων στελεχών είναι ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δε φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον διατεθειμένος, να ξετυλίξει μέχρι τέλους το κουβάρι, επισπεύδοντας τυχόν εξελίξεις.

Την ώρα που η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων δοκιμάζεται συθέμελα ως προς το προσφυγικό-μεταναστευτικό και την ανοιχτή και κατά πεδία δραματική διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των πιστωτών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προετοιμάζεται για το νέο τετ α τετ του με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, όπου και κατά δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, Γιώργου Κουμουτσάκου, θα εμφανιστεί και πάλι, υπερασπιζόμενος τη λογική της εθνικής διάστασης.

“Η θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ολόκληρης της παράταξης, είναι ειλημμένη, σταθερή και αποφασιστική. Στηρίζει, με κάθε ευκαιρία, με κάθε δυνατότητα και με κάθε μέσον, την εθνική προσπάθεια. Η Νέα Δημοκρατία έχει μια παράδοση: Να φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Και αυτό θα κάνει και στην επικείμενη – πολύ κρίσιμη είναι η αλήθεια – Σύνοδο Κορυφής. Ό,τι λέγεται στην Ελλάδα δημόσια, λέγεται – και θα ειπωθεί – και στις συναντήσεις και στις συνεδριάσεις και στις συζητήσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Πάντα με ένα και μόνο γνώμονα, με ένα και μόνο στόχο: Η Ελλάδα να βοηθηθεί να αντιμετωπίσει τη ζοφερή κατάσταση την οποία βρίσκεται”, διαμηνύει, σε κάθε ευκαιρία, ο κ. Κουμουτσάκος, τη στιγμή κατά την οποία στη λεωφόρο Συγγρού παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό-μεταναστευτικό με μεγάλη ανησυχία ως προς τη διαμόρφωση των εκτός των συνόρων ισορροπιών.

Σε μία κίνηση που καταδεικνύει εμφανώς τη δραματικότητα των στιγμών, ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει αυτήν την ώρα στην Ειδομένη, προκειμένου να σχηματίσει από κοντά εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στα βόρεια χερσαία σύνορα της χώρας, στη σκιά των καυτών εξελίξεων του τελευταίου εικοσιτετράωρου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες, με την επίσκεψή του να εντάσσεται στην εικόνα των πρωτοβουλιών, τις οποίες και αναλαμβάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από την προσφυγική κρίση, που αποκτά χαρακτηριστικά…Λερναίας Ύδρας.

Σε αυτή καθαυτή την ατζέντα των πέρα του προσφυγικού θεμάτων, η παρουσία και ο λόγος του κ. Μητσοτάκη, στη διάρκεια της πρώτης περιοδείας του στην περιφέρεια, ενόψει του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της γαλάζιας παράταξης στο τέλος Απριλίου, δείχνουν εμφανώς πως πρόθεση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι να δώσει στο κόμμα αέρα κυβερνησιμότητας. Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να…απογυμνώσει σημείο προς σημείο την πολιτική του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα ζητήματα της καθημερινότητας και της οικονομίας, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, την κοινωνική διάσταση της οπτικής της λεωφόρου Συγγρού.

“Για εμάς, ο πρωτογενής τομέας είναι στο κέντρο της πορείας ανάκαμψης της χώρας. Οι αγρότες πρέπει να συνεισφέρουν, αλλά δεν μπορεί να απαιτούνται μέτρα που τους εξοντώνουν. Το δικό μου μέλημα είναι κυρίως οι άνθρωποι που δεν είχαν ευκαιρίες στη ζωή τους, οι αδύναμοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και η μεσαία τάξη. Είναι αυτοί που πληρώνουν πολύ βαριά σήμερα το λογαριασμό της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα. Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε δουλειές στον τόπο, να φέρουμε επενδύσεις, να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Να μεγαλώσουμε την πίτα για να μπορεί να μοιραστεί δικαιότερα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φτωχοποιεί όλη την κοινωνία. Δεν μπορεί αυτό να είναι το μέλλον των Ελλήνων”, επεσήμανε, στη διάρκεια της παρουσίας του σε Βοιωτία και Φθιώτιδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θέτει τον κομματικό μηχανισμό σε κατάσταση…αυξημένης επαγρύπνησης.

Πηγή: capital.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer