Εμείς θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε πράξη την ισότητα όλων των πολιτών της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Η Νίκη Βαγγελάτου με τον Άνθη
Πολιτική
10/05/2014 | 19:48

Η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των «ευπαθών κοινωνικά ομάδων», προβάλλεται ως άμεση προτεραιότητα σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο. Η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων απαιτεί γενναία παρέμβαση και ανάπτυξη συνεργασιών για την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινωνική ισορροπία και συνοχή. Ο ρόλος της Περιφέρειας είναι σπουδαίος και καθοριστικός σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί ως θεσμός βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον κοντά στην κοινωνία.
Οι «ευπαθείς κοινωνικά ομάδες», βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενδεικτικά, στους παρακάτω τομείς:
Στην εκπαίδευση, καθώς απουσιάζουν ουσιαστικές υλικοτεχνικές υποδομές και ειδικά καταρτισμένο προσωπικό, ώστε να συμμετάσχουν ισότιμα και ομαλά στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία, καθώς απαιτούνται ειδικές συνθήκες για τη συμμετοχή τους σε σχετικές δραστηριότητες.
Στην υγεία, διότι εκ των πραγμάτων κινούνται σε νοσοκομεία και άλλους σχετικούς φορείς και αντιμετωπίζουν προβλήματα προσβασιμότητας, κοινωνικής προστασίας, ασφάλισης και ολοκληρωμένης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Στην πρόνοια και την κοινωνική φροντίδα, καθώς είναι ορατές οι ελλείψεις στις δομές πρόνοιας με αποτέλεσμα να επωμίζεται τη φροντίδα τους η οικογένεια ή τα ιδρύματα κλειστής περίθαλψης.
Στην εργασία, καθώς σύμφωνα με μελέτες, το 84% των ατόμων με αναπηρία βρίσκεται εκτός εργατικού δυναμικού.
Για την «ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΛΗΣΗ», όλοι οι πολίτες είναι ισότιμα μέλη της Επτανησιακής Κοινωνίας, μα πάνω απ΄όλα οι ευπαθείς ομάδες έχουν:
Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή περίθαλψη (εκούσια και ακούσια), στην ισότητα που αφορά ευκαιρίες και παροχές στην υγεία, στην κοινωνική επανένταξη, στην ίση αντιμετώπιση από επαγγελματίες και μη, ανεξάρτητα του φύλου, ηλικίας, φυλής, κ.λπ Το δικαίωμα στην ενημέρωση, στην προστασία προσωπικών δεδομένων, στην αποκατάσταση, στη διεκδίκηση αξιώσεων, μα πάνω από όλα έχουν ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΖΩΗ!!!
Είναι σαφές ότι για τη δημιουργία μιας συλλογικής και ολοκληρωμένης προσπάθειας για την κοινωνική ένταξη και προστασία των “ευπαθών ομάδων” απαιτείται, αφενός ο συντονισμός κι ο εμπλουτισμός των δράσεων και των υπηρεσιών, και αφετέρου η ύπαρξη μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Εμείς θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε πράξη την ισότητα όλων των πολιτών της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΝΙΚΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΛΗΣΗ»
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer