Ειδικά φέτος για ένα επιπλέον λόγω όλοι μας καταθέσαμε στην Ιερή Εικόνα της, την παράκληση μας για την κατάπαυση των σεισμών.
Η Μεγάλη Σαρακοστή άνοιξε τις πύλες της
Εκκλησία
12/03/2014 | 11:25

Του π. Γεώργιου Καλαρίτη
Η Μεγάλη Σαρακοστή άνοιξε τις πύλες της και μέσα από την λειτουργική παράδοση μας προετοιμάζει για την μεγάλη εορτή του Πάσχα !! Μεστή από νοήματα και κατάνυξη πνευματική μας ωθεί μέσα από τα ιερά λειτουργικά και ύμνο λογικά στοιχεία της στην θεωρία του θεού!!! Απόδειπνα και ψαλτήρια, προηγιασμένες λειτουργίες και καμπάνες κατανυκτικές, αλλά και όταν χαίρε εκείνης που έγινε αιτία για να κατέβει ο θεός στην γη! Η Ακολουθία των χαιρετισμών είναι πράγματι η πιο αγαπητή στον λαό του θεού, μεγάλης θεολογικής και φιλολογικής αξίας που στο πέρασμα του χρόνου δεν έχει χάσει την αξία της αλλα παραμένει στην λειτουργική μας ζωή συνυφασμένη με την αναφορά μας στην Κυρία των Αγγέλων την Υπέρμαχο Στρατηγό την Γλυκιά μας Παναγία. Ο χριστιανός ενώπιον Εκείνης καταθέτει με δάκρυα στα ματιά τα αιτήματα του και αναμένει από την Πρέσβειρα την επούλωση των πληγών του, αλλά και την επίλυση των προβλημάτων του! Μέσα σ’αυτην την ατμόσφαιρα και όπως αρμόζει στην Κυρά μας, την Παναγία μας τελέσαμε την πρώτη στάση των χαιρετισμών στον Ιερό καθεδρικό Ναό της πόλεως μας με την συμμετοχή πλήθους κόσμου.
Ειδικά φέτος για ένα επιπλέον λόγω όλοι μας καταθέσαμε στην Ιερή Εικόνα της, την παράκληση μας για την κατάπαυση των σεισμών και την ταχεία επίλυση των προβλημάτων που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος, για αυτο όλοι μας, να τρέξουμε στην Παναγία μας και ας δώσουμε ύμνους και ψαλμός από την καρδιά μας ως αντίδωρο αγάπης και ευχαριστίας!!!

panagia_sarakosth

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer