Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας και τα έξι κορυφαία μηνύματα της επόμενης μέρας.
Η μεγάλη νίκη Παρίση και η επόμενη ημέρα
Πολιτική
07/01/2013 | 00:49

Του Παναγή Φωκά

Τους τελευταίους μήνες είχε αναπτυχθεί, τουλάχιστον επικοινωνιακά, η αίσθηση ότι η δημοτική αρχή του Παρίση φθάνει σιγά σιγά στη ..δύση της. Σε πολλά δημοτικά συμβούλια η ασυνεννοησία μεταξύ δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας έμοιαζε με σύγχρονη «Βαβέλ». Η επικοινωνία των σημαντικών έργων ή της τεράστιας δουλειάς που είχε πραγματοποιηθεί του τελευταίους μήνες στο τουρισμό πήγαινε …περίπατο, ενώ πολλοί άρχιζαν να «φλερτάρουν» με το συνδυασμό του Μιχαλάτου αλλά και να κάνουν όνειρα για ένα νέο δημοτικό σχήμα. Δεν θα ξεχάσουμε όλοι εμείς που καταγράφαμε το δημοτικό ρεπορτάζ αυτό που ακουγόταν στη πιάτσα, «ότι στις έξι Ιανουαρίου ο Παρίσης χάνει την ..αρχή της δεδηλωμένης και ότι διαλύεται η δημοτική συνοχή». Φυσικά λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο ή καλύτερα χωρίς το …φαινόμενο Παρίσης.

Το χθεσινό αποτέλεσμα δεν είναι μόνο η άνετη νίκη Ανουσάκη και μάλιστα από τον πρώτο γύρο με 26 σταυρούς . Στην χθεσινή ψηφοφορία εκτός από την αρχή της δεδηλωμένης που κέρδισε ο συνδυασμός «Ισχυρή Κεφαλονιά», αντλούμε έξι κορυφαία πολιτικά μηνύματα που ίσως μας βοηθήσουν να συμπληρώσουμε το πολιτικό παζλ για τους επόμενους μήνες.

1)Ο συνδυασμός Παρίση πήρε την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης. Κέρδισε την αρχή της δεδηλωμένης που πριν λίγους μήνες αυτό φαινόταν εξαιρετικά αμφίβολο.

2)Από 25 ψήφους που είχε πάρει ο Νίκος Ανουσάκης στη πρώτη ψηφοφορία πριν περίπου δύο χρόνια βρέθηκε με μια παραπάνω. Και μάλιστα όταν όλοι είχαμε ανοίξει τα τεφτέρια του Καλλικράτη για να δούμε τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό έως την τρίτη εκλογική διαδικασία.

3)Η αντιπολίτευση του Μάρκου Κοτσιλίνη που όλοι φοβόντουσαν πριν από δύο χρόνια φυλλοροεί. Οι κατά τα άλλα έμπειροι αυτοδιοίκητοι , επιτρέψτε μου την έκφραση, ψάχνουν στασίδι να ακουμπήσουν για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

4)«Ναι μπορούμε χωρίς τον Μιχαλάτο». Αυτή είναι η έκφραση κορυφαίου στελέχους του δήμου που αντικατοπτρίζει τη χθεσινή εκλογική διαδικασία. Στο Μέγαρο υπήρχε πάντα η αίσθηση ότι χωρίς τη βοήθεια του Θεόφιλου δεν θα μπορούσε να πορευτεί. Αυτός ο μύθος χθες το απόγευμα κατέρρευσε.

5)Πέρασε ο Παρίσης τους ανθρώπου που ήθελε στις επιτροπές και μάλιστα χωρίς καμία απώλεια για τον ίδιο και την «Ισχυρή Κεφαλονιά».  Έδειξε ότι είναι ο κυρίαρχος στη μάχη που έρχεται.

6)Ξεκίνησε η διαδικασία προσέγγισης με το Βασίλη Ρουχωτά. Δεν είναι ψέμα αλλά το τελευταίο καιρό πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι «φλέρταραν» με την ιδέα της επιστροφής του Βασίλη στα δημοτικά λημέρια. Φυσικά το μήνυμα το είχαν  στείλει στο Μέγαρο.

 

Συμπερασματικά, όσοι πίστευαν στη καταστροφή του Παρίση για μία ακόμη φορά διαψεύστηκαν. Ο Παρίσης  χτίζει τη νέα ηγετική ομάδα για την επόμενη πενταετία που ενδεχομένως γινόταν τις τελευταίες βδομάδες και επιτρέψτε την έκφραση  δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι.

Τα σημερινά αποτελέσματα δείχνουν ότι διευρύνει τη πολιτική του ομάδα. Και γράφουμε τη λέξη ομάδα γιατί ο Αλέξανδρος Παρίσης για όσους δεν τον γνωρίζουν καλά, πάντα ήταν ομαδικός …παίχτης και ποτέ δεν έβαζε το ΕΓΩ μπροστά. Γι’ αυτό άλλωστε και από το 2006 είναι πρωταγωνιστής της τοπικής πολιτικής σκηνής.

Αλήθεια, τι άλλο να περιμένουμε;

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer