Συγκεντρώθηκαν και απεστάλησαν προς αντικατάσταση κατεστραμμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, εξαιτίας των καταστροφικών σεισμών, σε εκπαιδευτήρια του Ληξουρίου διάφορα είδη
Η Μαθητική Κοινότητα του Κολλεγίου Αθηνών κοντά στα Σχολεία της Κεφαλονιάς
Κοινωνία
06/05/2014 | 19:18

Με πρωτοβουλία της Μαθητικής Κοινότητας του Γενικού Λυκείου του Κολεγίου Αθηνών συγκεντρώθηκαν και απεστάλησαν προς αντικατάσταση κατεστραμμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, εξαιτίας των καταστροφικών σεισμών, σε εκπαιδευτήρια του Ληξουρίου τα ακόλουθα είδη:

Γενικό Λύκειο Ληξουρίου
1 ηλεκτρονικός υπολογιστής
1 οθόνη
1 πληκτρολόγιο
1 φωτοτυπικό μηχάνημα
1 προβολέας
1 βάση προβολέα
1 διαδραστικός πίνακας

ΕΠΑ.Λ. Ληξουρίου
1 ηλεκτρονικός υπολογιστής
1 οθόνη
1 πληκτρολόγιο
1 βιβλιοθήκη

Στο πλαίσιο της «Εξόρμησης 2014» και προς περαιτέρω ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, το διάστημα από 8 έως 10 Μαΐου 2014, 18 μαθητές του Γενικού Λυκείου του Κολεγίου Αθηνών θα επισκεφθούν την Κεφαλονιά και συγκεκριμένα το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης, το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου και το ΕΠΑ.Λ. Ληξουρίου. Την αποστολή συνοδεύουν ο Πέτρος Αλιβιζάτος, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Ε.Ε.Ι.), ο Δημήτρης Καραμάνος, μέλος του Σωματείου του Ε.Ε.Ι. και επικεφαλής του Προγράμματος Υποτροφιών, ο Διονύσιος Τσελέντης, Συνδιευθυντής και Διευθυντής Γενικού Λυκείου Κολεγίου Αθηνών, η Αμαλία Τσιτσά, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Λυκείου και Καθηγήτρια Σύμβουλος της Μαθητικής Κοινότητας του Γενικού Λυκείου και ο Δημήτρης Ζαζάς, Καθηγητής Σύμβουλος της Μαθητικής Κοινότητας του Γενικού Λυκείου. Επιπλέον, το διήμερο 6 και 7 Φεβρουαρίου 2014 με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από κινητοποίηση που έγινε στο Σχολείο μας (Ε.Ε.Ι. Κολλέγιο Αθηνών-Κολέγιο Ψυχικού) εστάλησαν σε εκπαιδευτήρια τα ακόλουθα είδη:

2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου
5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
5 οθόνες
5 πληκτρολόγια
1 φωτοτυπικό μηχάνημα
2 διαδραστικοί πίνακες
2 προβολείς
2 βάσεις για προβολείς

Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης (Ληξούρι)
5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
5 οθόνες
5 πληκτρολόγια
1 διαδραστικός πίνακας
1 προβολέας
1 βιβλιοθήκη
2 γραφεία
1 έδρα
12 θρανία
24 καρέκλες

Εσπερινό Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις Αργοστολίου
1 εκτυπωτής
Τέλος, θα δοθούν και εφέτος, όπως και πέρυσι, σε μαθητές των Σχολείων της Κεφαλονιάς Υποτροφίες, προκειμένου να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα «IC Summer School 2014». Προσφέρονται 39 workshops με θέματα που αφορούν στην τεχνολογία, τις επιστήμες, το Design, την επιχειρηματικότητα, τη φιλοσοφία, τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο και την ετοιμότητα για το Πανεπιστήμιο. Όλα τα workshops γίνονται στα Αγγλικά και εστιάζουν στην ομαδική εργασία, στην πρωτοβουλία και στην πρωτοπόρα τεχνολογία. Τα workshops καθοδηγούνται από 34 εισηγητές από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα και απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας άνω των 13 ετών.(http://icsummerschool.haef.gr).

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer