Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης στους επιχειρηματίας της αγοράς και τα τραστ για τη μείωση των τιμών ώστε να ελαφρύνει το καλάθι της νοικοκυράς
Η μέθοδος Γιακουμάτου για τη μείωση των τιμών – «πού σε πονεί και πού σε σφάζει»
Πολιτική
12/06/2014 | 09:28

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος στους επιχειρηματίας της αγοράς και τα τραστ για τη μείωση των τιμών ώστε να ελαφρύνει το καλάθι της νοικοκυράς.

«Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος… Πρέπει οι επιχειρηματίες και τα τραστ να δείξουν κοινωνική ευαισθησία και να ρίξουν οι τιμές, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το χάλι» είπε στο Mega ο υφυπουργός Ανάπτυξης. Αυτό ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού, σε μια χώρα που έχουν πληγεί τα εισοδήματα πρέπει να πέσουν οι τιμές στα βασικά αγαθά εξήγησε.

Το σχέδιο Γιακουμάτου περιλαμβάνει τρία στάδια: «Πρώτα θα έχουμε σύνθεση – διάλογο, δεύτερο τολμάμε μέτρα, τρίτο ‘πού σε πονεί και πού σε σφάζει’» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι ρητή εντολή Σαμαρά να μειωθούν οι τιμές. Όταν έχεις εντολή per terra per mare (σ.σ στην ξηρά και στη θάλασσα) πρέπει να πέσουν οι τιμές, πρέπει να το κανείς» πρόσθεσε.

Ο κ. Γιακουμάτος είπε ότι σε δυο μήνες, και όχι σε 15 ημέρες, θα υπάρχουν δείγματα της πολιτικής του. «Εγώ δεν θα λύσω σε δυο μήνες το πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα σαράντα χρόνια… αλλά θα πολεμήσω με νύχια και με δόντια για να καταπολεμήσω την ακρίβεια. Έχουν προσπαθήσει κι άλλοι να μειώσουν τις τιμές, αλλά η στάμνα πολλές φορές πάει στην βρύση μια φορά σπάει» επισήμανε.

«Οι παρομοιώσεις είναι άσχημες και άσχετες, άλλο η Λοζάνη άλλο η Κοζάνη εγώ λέγομαι Γιακουμάτος θα ξεφτιλιστώ στα γεράματα;» ανέφερε δε για δημοσιεύματα που τον παρομοιάζουν με τον Κίμωνα Κουλούρη που είχε περάσει από την ίδια θέση.

Πηγή: aftodioikisi.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer