Τα βλέμματα όλων στρέφονται πλέον στο αποψινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που θα διεξαχθεί στην ΕΡΤ.
Η μάχη του ντιμπέιτ -Οι πολιτικοί αρχηγοί σε σύγκρουση κορυφής
Πολιτική
09/09/2015 | 07:05

Μπορεί στην τηλεοπτική μάχη να βρεθούν αντιμέτωποι 7 πολιτικοί αρχηγοί, ωστόσο το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Στα στρατηγεία των κομμάτων τα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών ‘ήταν στις επάλξεις σχεδιάζοντας τις απαντήσεις που θα πρέπει να δοθούν σε όλες τις κρίσιμες ερωτήσεις που θα τεθούν στους πολιτικούς αρχηγούς.

Η στρατηγική Τσίπρα για το πρώτο ντιμπέιτ

Τον καμβά των θέσεων με τις οποίες θα προσέλθει στην αποψινή τηλεμαχία, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, επεξεργάζονται ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες.

Η στόχευσή τους επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, χωρίς βέβαια να παραλείπουν την προετοιμασία για την αντιμετώπιση και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, ενώ μετά από τόσο χρόνια κοινής πορείας για πρώτη φορά…αντίπαλος του κ. Τσίπρα θα είναι και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Οι συσκέψεις στο «στρατηγείο» της Κουμουνδούρου, το τελευταίο εικοσιτετράωρο ήταν πυρετώδεις, και θα συνεχιστούν και σήμερα, καθώς στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδραιωμένη η πεποίθηση ότι ο νικητής στα μάτια της κοινής γνώμης ‘θα είναι αυτός που θα δείξει πόσο καλά γνωρίζει όλα τα θέματα’.
Έχοντας πάντως υπόψιν τους εκ των προτέρων, ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει δίπλα του ένα πάνελ «εχθρικό» στην πλειοψηφία του (καθώς ο μοναδικός του σύμμαχος θα είναι ο Πάνος Καμμένος) το επικοινωνιακό επιτελείο ποντάρει πολλά στην πετυχημένη ως τώρα -όπως εκτιμούν- τηλεοπτική του παρουσία.

Σε χαμηλούς τόνους και με συναινετικό προφίλ ο Μεϊμαράκης

Εως το βράδυ συνεδρίαζε το επιτελείο της ΝΔ που έχει επιφορτιστεί με το «φροντιστήριο» του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σήμερα το πρωί σύσκεψη για την αποψινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr ο κ. Μεϊμαράκης έχει αποφασίσει να κινηθεί σε χαμηλούς τόνους και να εμφανιστεί με συναινετικό προφίλ απέναντι στον βασικό του αντίπαλο Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επιμείνει στην ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας την επομένη των εκλογών -μαζί και με τον ΣΥΡΙΖΑ – παραμερίζοντας το ζήτημα του προσώπου που θα αναλάβει την πρωθυπουργία. Στόχος του κ. Μεϊμαράκη να επηρεάσει ένα σημαντικό κομμάτι από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους με τη «λογική της συνεννόησης» κόντρα στην «αλαζονεία του Τσίπρα».
Μάλιστα από τη Συγγρού αναφέρουν πως ο κ.Μεϊμαράκης θα υπερτονίσει την ανάγκη για σταθερότητα την επομένη των εκλογών, έτσι ώστε όχι μόνο να ξεκινήσει η εφαρμογή της συμφωνίας αλλά και να δημιουργηθεί μια ισχυρή κυβερνητική ομάδα.

«Παγίδα» η ελεύθερη ερώτηση

Μεγάλο ενδιαφέρον τέλος, θα έχει η απάντηση που θα δώσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στην ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου, όπως και το ποιοι θα επιλέξουν να υποβάλλουν ερώτηση σε άλλον ή άλλους αρχηγούς, και αν οι ερωτηθέντες θα απαντήσουν.

Οι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν στην τηλεμαχία
Υπενθυμίζεται πως οι έξι δημοσιογράφοι επελέγησαν από τα ίδια τα κανάλια – με μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ – είναι οι εξής:

Ολγα Τρέμη από το Mega
Μαρία Χούκλη από τον Ant1
Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha
Μάρα Ζαχαρέα από το Star
Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ

Μάκης Γιομπαζολιάς από το E TV
Πάνος Χαρίτος από την ΕΡΤ σε ρόλο συντονιστή

Οι θεματικές ενότητες του ντιμπέιτ

Η τηλεοπτική αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 9 το βράδυ, με τους επτά αρχηγούς (Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσουμπας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Φώφη Γεννηματά, Πάνος Καμμένος) να κάθονται στα ειδικά έδρανα με βάση τη σειρά εκλογής των κομμάτων τους.

Οπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στα κόμματα οι αρχηγοί θα μπορούν, για πρώτη φορά να υποβάλουν ερώτηση ο ένας στον άλλον, ενώ οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης στο ντιμπέητ θα είναι οι εξής:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.
Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30”. Η απάντηση θα διαρκεί έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.
Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1, 5 λεπτό ανά γύρο.

Να σημειωθεί ότι η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.

Πηγή: iefimerida

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer