Η πρωτοβουλία για την οργάνωση του συνεδρίου πάρθηκε από το Δήμο Ιθάκης με την επιστημονική στήριξη του Κέντρου Υγείας Ιθάκης.
Η «μάθηση στη προσχολική ηλικία» στο επίκεντρο συνεδρίου στην Ιθάκη
Κοινωνία
12/10/2014 | 21:53

Της Αγγελικής Σγούρου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του 1ου επιμορφωτικού συνεδρίου με θέμα την «Μάθηση και Ανάπτυξη στην Προσχολική και Σχολική Ηλικία» που πραγματοποιήθηκε την 11η και 12η Οκτωβρίου στην Ιθάκη. Στον δημοτικό Κινηματογράφο του νησιού όπου και έλαβε χώρα το συνέδριο συγκεντρώθηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί προκειμένου να ενημερωθούν και να συζητήσουν για καίρια ζητήματα όπως οι μαθησιακές δυσκολίες και η αντιμετώπισή τους, η διαχείριση της επιθετικότητας των παιδιών στο σχολικό χώρο και οι τρόποι στήριξης των παιδιών που διαφέρουν.

sunedrio_ithaki

Τσεκούρα Ευφροσύνη – Παιδίατρος-Νεογνολόγος-Αναπτυξιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν. “Αττικόν”, Υπεύθυνη Αναπτυξιολογικού Ιατρείου πρόωρων και υψηλού κινδύνουν νεογνών.

Το πάνελ αποτελείτο από εξειδικευμένους στα θέματα αυτά επιστήμονες, μεταξύ άλλων, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές και παιδοψυχιάτρους που απάντησαν στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων των οποίων η συμμετοχή υπήρξε εντυπωσιακή.
Η πρωτοβουλία για την οργάνωση του συνεδρίου πάρθηκε από το Δήμο Ιθάκης με την επιστημονική στήριξη του Κέντρου Υγείας Ιθάκης. Ο δήμαρχος κύριος Διονύσιος Γ. Στανίτσας τόνισε ότι κίνητρο για τη διοργάνωση είναι η προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στα παιδιά και η αγωνία να τους προσφερθεί ό,τι καλύτερο. Η πρωτοβουλία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και πραγματικό ενδιαφέρον, γεγονός που φάνηκε από την αυξημένη συρροή του κόσμου καθ’όλη τη διάρκεια των διαλέξεων.

Καραντζής Ιωάννης- Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΠΤΔΕ Πανεπιστήμιο Πατρών

Καραντζής Ιωάννης- Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΠΤΔΕ Πανεπιστήμιο Πατρών

Με τη λήξη των εργασιών οι παρευρισκόμενοι παρέλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης και αποχώρησαν συγκρατώντας όχι μόνο τις γνώσεις που απέκτησαν αλλά και την ανάμνηση της ιθακήσιας φιλοξενίας.

sunedrio_ithaki7

Απολαμβάνοντας ζεστό καφέ και τοπικά γλυκίσματα στο διάλειμμα.

sunedrio_ithaki4 sunedrio_ithaki5 sunedrio_ithaki6

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer