Παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια ο Ακάθιστος Υμνος στον Μητροπολιτικό Ναό στο Αργοστόλι.
Η λειτουργία του Ακάθιστου Ύμνου στη Μητρόπολη
Εκκλησία
05/04/2014 | 08:05

Του π. Γεώργιου

Παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια ο Ακάθιστος Υμνος στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας – Αναλήψεως Αργοστολίου υπό των δύο εφημερίων του Ιερού Ναού, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σπυρίδωνα Πετεινάτον, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Γεώργιον Καλαρύτην.
Τον κανόνα απέδωσαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια οι ιεροψάλτες του Ναού κ. Δημήτριος Καραβιώτης και κ. Ευστράτιος Καραβοκύρης.
Ο Ακάθιστος Ύμνος είναι η ακολουθία η οποία είναι συνδεδεμένη με το γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στο ιστορικό, Άγιο και Ιερό αυτό γεγονός περικλείονται οι ευλογίες που ήρθαν σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από το πρόσωπο της Παναγίας μας, η οποία με την ταπείνωσή της, την μεγάλη της αγάπη και την ακλόνητο πίστη Της, προς τον Ένα και Αληθινό Θεό έφερε τον κόσμο Εκείνον που είναι ο Σωτήρας και ο Λυτρωτής, τον Κύριο υμών Ιησού Χριστό.
Η προτροπή του Αγγέλου προς την Παναγία ας μας κάνει και εμάς να δεχτούμε το μήνυμα της χαράς το οποίο της απεύθυνε μέσα από το «Χαίρε», αφήνοντας την ψυχή μας να χαρεί με την χαρά των αγγέλων και προετοιμάζοντας τον εαυτό μας ώστε να μπορέσουμε να συμπορευτούμε με τον Κύριο ως συνοδοιπόροι στον Σταυρό, την Ανάσταση και στην αιώνιο ζωή που μας χαρίζει.

mhtropolh3 mhtropolh

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer