Μέχρι σήμερα οι δημόσιες υποδομές δεν έχουν αποκατασταθεί, αλλά αντίθετα έχουν επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο από τους μετασεισμούς και τις πλημμύρες που έγιναν το 2015.
Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα 2 χρόνια από τους σεισμούς
Πολιτική
29/01/2016 | 20:15

Δυο χρόνια μετά τους σεισμούς του 2014 στην Κεφαλονιά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας την σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής από εκεί που την άφησε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επέλεξε να κάνει μέσω του Ο.Α.Σ.Π. «απολογισμό» για το «έργο» που έγινε τα τελευταία 2 χρόνια για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού. Η συγκεκριμένη φιέστα, που δεν τόλμησαν να την πραγματοποιήσουν στην Παλλική και να καλέσουν τους φορείς του λαϊκού κινήματος ώστε να ακούσουν από πρώτο χέρι τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν και χρονίζουν άλυτα, αποτελεί πρόκληση.
Μέχρι σήμερα οι δημόσιες υποδομές δεν έχουν αποκατασταθεί, αλλά αντίθετα έχουν επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο από τους μετασεισμούς και τις πλημμύρες που έγιναν το 2015. Οι σεισμόπληκτες κατοικίες έχουν αποκαταστηθεί σε ελάχιστο βαθμό με κρατική αρωγή, δεν έχει γίνει ούτε βήμα για την ανέγερση των νέων εργατικών κατοικιών στην Παλλική.
Η πιο πρόσφατα σεισμόπληκτη βόρεια Κεφαλονιά, βιώνει την πλήρη εγκατάληψη και αδιαφορία, αφου δεν έχει προχωρήσει ούτε καν η πλήρης καταγραφή (πόσο μάλλον οι αποκαταστάσεις), δεν έχουν διασφαλίσει τη ζωή των σεισμόπληκτων που ζουν ακόμη και τώρα σε «κόκκινα» σπίτια καθώς και την ζωή των μαθητών που φοιτούν σε επικίνδυνα σχολεία, την επάρκεια σε νερό μετά την καταστροφή των ιδιωτικών δεξαμενών που καταστράφηκαν κ.α.
Η πολιτική για φοροελάφρυνση των σεισμοπλήκτων από πλευράς κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης ήταν από ανύπαρκτη έως ελάχιστη. Αντί να αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση προς την τοπική και περιφερειακή διοίκηση αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα που χρησιμοποιούνται, ήρθαν νέες μειώσεις επιχορηγήσεων, κλείσιμο υπηρεσιών, μείωση προσωπικού, νέα φορολογία και παρακράτηση των αποθεματικών.
Δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ από την ΕΕ για την κάλυψη των παραπάνω λαϊκών αναγκών εν αντιθέσει με τον πακτωλό χρημάτων που διατίθεται για προγράμματα ενσωμάτωσης του λαού και αντικομουνισμού καθώς και για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ) μη αμφισβητώντας αλλά στηρίζοντας τον δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που σφαγειάζει τις σύγχρονες λαϊκές αναγκες, «κλαψούριζε» για τα προβλήματα που υπάρχουν υποκριτικά και μόνο για να
ρίξει νερό στον μύλο της διπολικής και κάλπικης αντιπαράθεσης. Την ίδια ώρα τρέχει σαν λαγός στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής, συνεργαζόμενη πλήρως με την ΠΙΝ και την κυβέρνηση αλλά και στηρίζοντας την γραμμή πλεύσης της ΚΕΔΕ.
Στην ημερίδα αναδείχθηκαν από τους εργαζόμενους τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στις πληγείσες υποδομές, αλλά και στην έλλειψη χρηματοδότησης και προσωπικού που δεν αφήνει περιθώριο για ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση αναδείξαμε και απαιτήσαμε μεταξύ άλλων :
Αποζημίωση των πληγέντων στο σύνολο τους (100%) και στην πραγματική αξία.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για το 2016.
Απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη και φόρους, πάγωμα των χρεών σε ΔΟΥ, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
Άμεση αποκατάσταση με 100% κρατική χρηματοδότηση των ζημιών σε υποδομές, οδικό δίκτυο, εγγειοβελτιωτικά έργα, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικά μνημεία.
Πλήρης στελέχωση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, Μαντζαβινάτειο, των Κέντρων υγείας, Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων. Χρηματοδότηση που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες.
Διασφάλιση διαχρονικά της αυτόνομης έκτακτης κάλυψης σε ρεύμα.
Άμεση απόδοση όλων των χρημάτων για την υλοποίηση όλων των έργων που έχουν κριθεί αναγκαία.
Ασφάλεια από τις βροχοπτώσεις και τις καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο.
Άμεση ολοκλήρωση όλων των έργων για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών υποδομών.
Έργα αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης με κρατικά κονδύλια από ένα Ενιαίο Κρατικό Φορέα Κατασκευών.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν τώρα αυτά που τους ανήκουν. Ένα αποφασιστικό βήμα είναι η μαζική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 Φλεβάρη 2015.
29 Γενάρη 2015 Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer