Με εντολή του διευθυντή Αβάθμιας εκπαίδευσης αποσπάστηκε εκπαιδευτικός από το σχολείο της Αγ. Θέκλης στο Αργοστόλι.
Η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής καταγγέλλει απόσπαση εκπαιδευτικού
Κοινωνία
24/01/2014 | 09:51

Η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής καταγγέλλει στο λαό της περιοχής και όλης της Κεφαλονιάς με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόσπαση εκπαιδευτικού από το Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Θέκλης σε σχολείο του Αργοστολίου. Η απόσπαση έγινε με εντολή της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης και στο πλαίσιο της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής. Παρά το γεγονός ότι η απόσπαση αυτή ανακλήθηκε, κάτω από την αντίδραση γονέων και τη γενικότερη λαϊκή κατακραυγή, δεν αναιρείται η προσπάθεια για την υποβάθμιση του σχολείου και τη μείωση της οργανικότητάς του. Αυτό συνεπάγεται περικοπή αρκετών μαθημάτων και ειδικοτήτων στο σχολείο. Η εξέλιξη αυτή προστίθεται σε μια σειρά μεθοδεύσεις από την πλευρά της Διεύθυνσης Α’ Βάθμιας εκπαίδευσης και κυβέρνησης (κατηγοριοποίηση σχολείων, υποχρηματοδότηση, έλλειψη προσωπικού κ.α.) που εντάσσονται στην κατεύθυνση για κλείσιμο – συγχώνευση μιας σειράς σχολείων.
Η απόφαση αυτή της Διεύθυνσης Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης, πάρθηκε με τις εντολές του Υπουργείου Παιδείας και σίγουρα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι ένα ακόμα κομμάτι στο πάζλ της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει τώρα η συγκυβέρνηση και παλιότερα οι κυβερνήσεις πότε του ΠΑΣΟΚ και πότε της ΝΔ, από κοινού με την ΕΕ και το μονοπωλιακό κεφάλαιο.
Είναι αυτή η πολιτική που υποτάσσει διαχρονικά την Παιδεία σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης. Ισχυρός σύμμαχος της κυβέρνησης στην παραπάνω προσπάθεια αποδεικνύεται και η τοπική διοίκηση, που με πράξεις και παραλείψεις της βάζει πλάτη στην παραπάνω αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή επιλογή. Δεν είναι τυχαίο ότι η Δημοτική Αρχή συστηματικά αρνείται να αποδεχθεί στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) και στο Δημοτικό Συμβούλιο, την πρόταση των ταξικών φορέων για τήρηση της γεωγραφικής κατανομής των μαθητών από τα χωριά της ευρύτερης περιοχής, που θα έπρεπε να εντάσσονται στο εν λόγω σχολείο.
Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Παλικής εκτιμά ότι η υπόθεση της Παιδείας αφορά όλο το λαό, όχι μόνο τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Καλούμε σε κοινό αγώνα και συντονισμό της δράσης το σύλλογο γονέων του Δημοτικού σχολείου της Αγίας Θέκλης, τους εκπαιδευτικούς, τα σωματεία, όλο το λαό.
•        Καλούμε σε παρουσία στη σύσκεψη της ΕΛΜΕ-ΚΙ στις 28/1/2014 για να αποτραπεί, εκτός των άλλων και η περαιτέρω συρρίκνωση του Δημοτικού σχολείου της Αγίας Θέκλης.
•        Παίρνουμε μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνουν μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί και λαϊκοί φορείς για την παιδεία στις 30/1 ,προσυγκέντρωση 10.30 πμ έξω από την πρώην Νομαρχία.
•        Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, χωρίς κατηγοριοποιήσεις και αποκλεισμούς.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΛΙΚΗΣ
ΛΗΞΟΥΡΙ, 23/01/2014

daskala

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer