Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της «αριστερής» κυβέρνησης, αλλάζει άρδην η συνολική εικόνα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης των τελευταίων σαράντα χρόνων στη χώρα μας
“Η Κράνη” για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Κοινωνία
06/05/2016 | 10:55

Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της «αριστερής» κυβέρνησης, αλλάζει άρδην η συνολική εικόνα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης των τελευταίων σαράντα χρόνων στη χώρα μας, καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές μετατρέπονται σε …ασφαλιστική φορολόγηση.

Εκτός από σαρωτικές ενοποιήσεις όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα υπερ-ταμείο, προβλέπονται επίσης δραστικές αλλαγές και αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές σε, 7 στους 10 ασφαλισμένους, μέσα από τις οποίες θα προκληθούν νέες σοβαρές απώλειες εισοδήματος σε έναν από τους δύο ελεύθερους επαγγελματίες, καταστηματάρχες, εμπόρους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το νέο νομοσχέδιο:

  • επιβαρύνει υπέρμετρα τους παράλληλα ασφαλισμένους, χωρίς ταυτόχρονα να προβλέπει κάποιες ωφέλειες.
  • Δεν προβλέπει κάποια μεταβατική περίοδο για τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως συμβαίνει σε άλλους κλάδους όπως οι Αγρότες ή οι Επιστήμονες.
  • Δεν περιλαμβάνει κανέναν μηχανισμό ένταξης όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ούτε η πρόταση για αποποίηση ασφαλιστικού χρόνου.

Ο λογαριασμός αναμφίβολα είναι βαρύς, ενώ σε συνδυασμό με τις νέες αυξήσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων, με τη νέα ασφαλιστική νομοθεσία οι φόροι και οι εισφορές θα ξεπερνούν το 52% των εσόδων ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ €ΥΡΩ!

Αν δηλαδή ένας πατέρας δύο παιδιών και η σύζυγός του δουλεύουν δέκα και δώδεκα ώρες καθημερινώς και κερδίζουν 20.000 €  το χρόνο καθαρά, θα τους μείνουν το πολύ 800 € το μήνα να ζήσουν αξιοπρεπώς και να σπουδάσουν τα παιδιά τους! Γιατί λοιπόν να δουλεύουν;;

Το βέβαιολοιπόν είναι ότι, τα νέα μέτρα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, αυξάνοντας τις εισφορές και μειώνοντας την εισπραξιμότητα, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις του ΦΠΑ και τη μεγάλη μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια.

Εξάλλου, δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένας, που μπορεί να εγγυηθεί ότι ο ασφαλισμένος που θα καταβάλλει από σήμερα και για τα επόμενα χρόνια ασφαλιστικές εισφορές της τάξεως των 15.000 και 20.000 € ετησίως, όταν έρθει η ώρα της σύνταξης θα λάβει αναλογικά το ποσό που έχει καταβάλλει! Ούτε ένας. Οπότε για ποιόν λόγο να τα πληρώνει;;

Πιστεύουμε ότι η νέα ασφαλιστική πρόταση, θα πρέπει να στηρίζεται στις έννοιες της σύγχρονης ενιαίας Ευρωπαϊκής αντίληψης, η οποία θεωρεί ως μόνη πηγή των εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων, την επιχείρηση!

Κυρίες και Κύριοι της κυβέρνησης,

λέμε ναι στην αναλογική καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών με τη διαμόρφωση νέων ασφαλιστικών κλάσεων,

αλλά όχι στις υπερβολές της ασφαλιστικής φορολόγησης.

λέμε ναι στο νοικοκύρεμα των συντάξεων,

αλλά όχι στις συντάξεις επίδομα.

λέμε ναι στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση όπου θα εξορθολογίζει το υπάρχον σύστημα,

αλλά όχι σε μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα κατεδαφίζει ασφαλιστικά δικαιώματα.

Εκφράζοντας την αγωνία χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρηματιών, σας καλούμε να σκύψετε πάνω σε κάθε άρθρο και διάταξη του σχεδίου νόμου και να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποτρέψετε νέα καταστροφικά λάθη στον νόμο που πάτε να καταθέσετε στη Βουλή των Ελλήνων.

Σας καλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις προτάσεις που σας έχουν καταθέσει οι εμπορικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα μιας και δεν βρήκατε χρόνο να συζητήσετε ουσιαστικά μαζί τους σε τοπικό επίπεδο οι Βουλευτές!

Είναι προφανές ότι οι μόνοι ευνοημένοι του ασφαλιστικού νομοσχεδίου θα είναι οι πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Χώρα μας διότι, όχι μόνο διαθέτουν μηχανισμούς που ελαχιστοποιούν τη φορολόγησή τους, αλλά ταυτόχρονα προσβλέπουν σε μεγάλη αύξηση του τζίρου τους, εφόσον οι Ελληνικές ανταγωνιστικές τους μικρομεσαίες επιχειρήσεις… νομοτελειακά οδηγούνται σε κλείσιμο!!

Έχετε ευθύνη ο κάθε ένας σας προσωπικά για το μέλλον της Χώρας, και σίγουρα δεν είναι μόνο η καρέκλα της εξουσίας που πρέπει να σας απασχολεί.

Εκ της ΚΡΑΝΗΣ

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας

Σταύρος Σπαθής                                                         Μαρία Σκλαβουνάκη

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer