Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου στον πρωθυπουργό
Η “Κράνη” για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ στην Κεφαλονιά
Κοινωνία
06/08/2015 | 11:00

Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, χαιρετίζει την προσπάθεια του ΥΠ.ΟΙΚ. (Υπουργείου Οικονομικών) για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εφαρμογής της νομιμότητας.

Στα πλαίσια αυτά είναι καλοδεχούμενα τα ειδικά κλιμάκια ελέγχου που βρίσκονται στο νησί μας στο μέσον της Τουριστικής περιόδου.

Παρά το γεγονός του μειωμένου τζίρου των καταστημάτων, των αυξημένων ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, την έλλειψη ρευστότητας, η Ελληνική επιχειρηματικότητα στηρίζει τα φορολογικά έσοδα του Κράτους και θεωρούμε ότι ορθώς υφίστανται σε έλεγχο οι επιχειρήσεις.

Περιμένουμε όμως από το Ελληνικό Κράτος τον ίδιο ζήλο και σπουδή στους ελέγχους φαινομένων, όπως ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Λαθρεμπόριο – παραεμπόριο ( καυσίμων, τσιγάρων κ.α.)
  • Λίστα Λανγκάρντ
  • Παράνομος πλουτισμός δημοσίων προσώπων

Έλεγχοι που θα αποφέρουν υπερπολλαπλάσια έσοδα στα ταμεία του Κράτους από ότι το πρόστιμο για ένα μπουκάλι νερό που αμέλησε να κόψει ο ταμίας λόγω φόρτου εργασίας.

Περιμέναμε από την κυβέρνηση να στηρίξει, όπως είχε δηλώσει ο κος Τσίπρας,  τον Έλληνα μικρομεσαίο επιχειρηματία, μα αντ’ αυτού παρακολουθούμε τη στοχοποίησή του ακόμα μία φορά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Δυστυχώς, τα συνεχή αποτυχημένα μέτρα τα τελευταία 5 χρόνια οδήγησαν χιλιάδες επιχειρήσεις  στο κλείσιμο και περί το 1.000.000 κόσμο στην ανεργία (επιχειρηματίες και εργαζομένους)!! Και αυτοί άνθρωποι με ανάγκες είναι κύριε Τσίπρα όπως και οι οικογένειές τους, αλλά δεν είδαμε την ίδια αντιμετώπιση όπως με τους απολυμένους της ΕΡΤ ή τις καθαρίστριες. Τελικά άνεργος θεωρείσαι μόνο αν ήσουν δημόσιος υπάλληλος, ο άνεργος επιχειρηματίας είναι παιδί ενός κατώτερου Θεού!!!

Έχουμε φτάσει στο σημείο σε τουριστικά μέρη όπως η Κεφαλλονιά η σαιζόν να διαρκεί 3-4 μήνες το πολύ και η πραγματική δουλειά, άντε 2 μήνες. Όμως τα έξοδα είναι δυστυχώς 12 μήνες και επειδή η εκάστοτε κυβέρνηση αδυνατεί να μειώσει τα έξοδα του κράτους στοχοποιεί την επιχειρηματικότητα,   παραδόξως μάλιστα τη μικρομεσαία, διότι είναι το εύκολο θύμα να κατηγορηθεί για τα δεινά του τόπου!!

Όσο κε Τσίπρα ο επιχειρηματικός κόσμος βλέπει να τον αντιμετωπίζετε ως κλέφτη, όταν οι αληθινοί κλέφτες βγάλανε τα λεφτά τους στο εξωτερικό και χαίρουν ασυλίας, τόσο το κοινωνικό χάσμα θα βαθαίνει.

Όταν αδυνατείτε να στηρίξετε το επιχειρείν στην Ελλάδα, τόσο οι επιχειρήσεις θα μετακομίζουν στο εξωτερικό, θα μειώνονται τα έσοδα του κράτους και θα αυξάνεται η ανεργία. Τόσο οι νέοι επιστήμονες θα φεύγουν για το εξωτερικό και η χώρα θα φτωχαίνει κι άλλο σε γνώση και ιδέες. Τα λεφτά που πλήρωσε το Ελληνικό Κράτος να σπουδάσει τα παιδιά μας θα τα καρπώνονται ως υπεραξία άλλες ευρωπαϊκές χώρες που θα έχουν φθηνό (για τα δεδομένα τους) επιστημονικό προσωπικό, άρτια σπουδαγμένο σε Ελληνικά Πανεπιστήμια! Δυστυχώς, ούτε τα απλά φαίνεται να καταλαβαίνουν στην κυβέρνηση, κε Τσίπρα.

Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου  για ακόμα μία φορά, και σας ζητούμε να δείτε με την απαιτούμενη σοβαρότητα το κρίσιμο για τη λειτουργία του κράτους ζήτημα της επιχειρηματικότητας, ιδίως της μικρομεσαίας  η οποία τα τελευταία 50 χρόνια στήριξε την ανάπτυξη της χώρας.

Ζητήστε τη γνώμη μας, τη γνώμη του Έλληνα επιχειρηματία που καταφέρνει και επιβιώνει σε ένα εχθρικό περιβάλλον, και να είστε σίγουροι οι λύσεις που θα σας προτείνουμε θα έχουν αποτέλεσμα, θα είναι πρακτικές και ηθικά σωστές, μιας και σε αντίθεση με πολλούς πολιτικούς της χώρας, ο Έλληνες επιχειρηματίες έχουν δουλέψει στη ζωή τους και έχουν μάθει να εκτιμούν τα χρήματα που κερδίζουν και να σέβονται τον πελάτη τους.

Ο Πρόεδρος                                                                                   Η Γραμματέας

Σταύρος Σπαθής                                                                           Μαρία Σκλαβουνάκη

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer