Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει πομπή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Αργοστόλι
Η Κεφαλονιά υποδέχτηκε το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη της
Εκκλησία
21/01/2015 | 19:47

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Με μια μεγαλειώδη πομπή σε έναν δρόμο στρωμένο με δάφνες και υπό τους ήχους των Φιλαρμονικών που έπαιζαν πένθιμα εμβατήρια, οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, οι τοπικές αρχές και δεκάδες πιστοί υποδέχθηκαν το τίμιο σκήνωμα του αείμνηστου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, κυρού Σπυρίδωνα έξω από το Δημοτικό Θέατρο ο “Κέφαλος” και το συνόδευσαν πεζοί μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Τραγικές φιγούρες ήταν οι αδερφές του εκλιπόντος αλλά και τα πνευματικά του παιδιά, που δεν μπορούσαν να πνίξουν τη θλίψη και την οδύνη τους για την κοίμηση του αδερφού τους και ποιμενάρχη του νησιού.

Της πορείας ηγείτο ο ορισθείς με εντολή της Ιεράς Συνόδου τοποτηρητής, Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός, ο οποίος ακολούθως τέλεσε τρισάγιο στην Ιερά Μητρόπολη μαζί με τους Μητροπολίτες Νεκτάριο (Κερκύρας), Θεόκλητο (Βρεσθένης) και Αλέξιο (Νικαίας). Εκεί το σκήνωμα του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα ενώ στις 10 το βράδυ θα τελεσθεί ολονύκτια αγρυπνία.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το πρωί της Πέμπτης στις 12 το μεσημέρι και Θα ακολουθήσει πομπή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Αργοστόλι. Εν συνεχεία, το σκήνωμα του θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, όπου θα γίνει η ταφή του σύμφωνα με την επιθυμία του.

pomph_spuridwnas1 pomph_spuridwnas2 pomph_spuridwnas3 pomph_spuridwnas5 pomph_spuridwnas4 pomph_spuridwnas6 pomph_spuridwnas7 pomph_spuridwnas8 pomph_spuridwnas9 pomph_spuridwnas10 pomph_spuridwnas11 pomph_spuridwnas12 pomph_spuridwnas13 pomph_spuridwnas14 pomph_spuridwnas15 pomph_spuridwnas16 pomph_spuridwnas17 pomph_spuridwnas18 pomph_spuridwnas19 pomph_spuridwnas20 pomph_spuridwnas21 pomph_spuridwnas22 pomph_spuridwnas23 pomph_spuridwnas24 pomph_spuridwnas25 pomph_spuridwnas26 pomph_spuridwnas27 pomph_spuridwnas28 pomph_spuridwnas29

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer