Σε μία συμβολική τελετή υποδοχής, ο κ. Κεκάτος προσέφερε στον κυβερνήτη του πλοίου την τιμητική πλακέτα του Δήμου και δέχθηκε από τον κ. πλωτάρχη δώρα με το έμβλημα του πλοίου
Η Κεφαλονιά υποδέχτηκε την Πυραυλάκατο «ΤΠΚ Μπλέσσας»
Κοινωνία
17/06/2015 | 14:49

Με ιδιαίτερη τιμή, την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 ο Α/Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελος Κεκάτος, εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον Κυβερνήτη της Πυραυλακάτου «ΤΠΚ Μπλέσσας», Πλωτάρχη κ.Γεώργιο Δημητρίου.

Κάθε φορά που Σκάφος του Πολεμικού μας Ναυτικού περιλαμβάνει και την Κεφαλονιά στο πρόγραμμα προσεγγίσεων, αποτελεί βαθιά τιμή, όταν όμως το Πλοίο συνδέεται και με την ιστορία του Νησιού μας, τότε είναι ξεχωριστή τιμή.

Συγκεκριμένα, η Πυραυλάκατος φέρει το όνομα του Κεφαλονίτη, αείμνηστου Αντιπλοίαρχου Γεωργίου Μπλέσσα , ο οποίος έπεσε ηρωικά υπέρ της Πατρίδας το 1943 στη Λέρο, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ως Κυβερνήτης του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα».

Η προτομή του Κυβερνήτη Μπλέσσα, σε ένδειξη τιμής της Πολιτείας προς τον Ήρωα του Πολεμικού Ναυτικού, κοσμεί την Κεντρική Είσοδο του Μεγάρου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης στο Αργοστόλι.

Σε μία συμβολική Τελετή Υποδοχής, ο κ.Κεκάτος προσέφερε στον Κυβερνήτη του Πλοίου την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου και δέχθηκε από τον κ.Πλωτάρχη δώρα με το έμβλημα του Πλοίου.

mplessas (1) mplessas (3) mplessas (4)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer