Πόσο πωλούνται οι εξοχικές κατοικίες στα νησιά - Ποια είναι τα ακριβότερα
Η Κεφαλονιά το νησί με την υψηλότερη μέση τιμή πώλησης εξοχικής κατοικίας στο Ιόνιο
Οικονομία
16/07/2016 | 09:29

Με 2.283 ευρώ το τετραγωνικό φιγουράρει η Κεφαλονιά στις τιμές πώλησης εξοχικών σπιτιών που έχουν ζήτηση στην Ευρώπη.

Η έρευνα έγινε από ένα μεγάλο δίκτυο ιστοσελίδων με αγγελίες ακινήτων στην Ελλάδα και την Κύπρο και αποτυπώνει τις τιμές πώλησης κατοικιών στα ελληνικά νησιά. Παρουσιάζεται μια μέση τιμή προσφοράς σε κάθε νησί, αλλά ο ενδιαφερόμενος αγοραστής μπορεί να βρει ακίνητο σε υψηλότερη αλλά και σε χαμηλότερη τιμή.

Η τιμή που προβάλλεται για την Κεφαλονιά είναι η υψηλότερη στο Ιόνιο, με δεύτερη τη Λευκάδα, τρίτη την Κέρκυρα και τέταρτη τη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μύκονος παραμένει το ακριβότερο νησί στην Ελλάδα με μέση τιμή πώλησης εξοχικών τα 4.759 ευρώ/τ.μ. και ακολουθεί όχι η Σαντορίνη, αλλά η Πάτμος, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ”απογειωθεί”. Συγκεκριμένα, τα εξοχικά δίνονται προς 4.064 ευρώ/τμ, ενώ στη Σαντορίνη η μέση τιμή είναι 3.130 ευρώ/τ.μ.

Στο… ρετιρέ βρίσκεται πάντα και η Πάρος με 2.342 ευρώ/τ.μ. αλλά και η Νάξος με 2.335 ευρώ/τ.μ., ενώ την έκπληξη κάνει η Σίφνος με 3.130 ευρώ/τ.μ.

Πάνω από τα 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό βρίσκονται αρκετά νησιά και συγκεκριμένα:

Η Σκιάθος με μέση τιμή 2.776 ευρώ/τ.μ., η Κεφαλονιά με 2.283 ευρώ/τ.μ., η Άνδρος με 2.260 ευρώ/τ.μ., η Λευκάδα και η Κέρκυρα με 2.137 και 2.084/τ.μ. αντίστοιχα. Κάτω από τα 2.000 ευρώ/τ.μ. που είναι το ψυχολογικό όριο βρίσκεται σχεδόν όλη η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η Σάμος, ο Σύρος, η Τήνος κ.λπ.

Η έρευνα είναι του Spitogatos Network, του μεγαλύτερου δικτύου ιστοσελίδων με αγγελίες ακινήτων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αυτή περισσότερα από 50 χιλιάδες ακίνητα έχουν βάλει πωλητήριο, κυρίως στα νησιά, αναζητώντας ξένους αγοραστές.

Οι τιμές των παραθεριστικών κατοικιών έχουν πιεστεί τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, ωστόσο, το ενδιαφέρον έχει ατονήσει από την εγχώρια αγορά. Όμως, όπως φαίνεται από τις διαδικτυακές αναζητήσεις, χιλιάδες ξένοι, κυρίως από ΗΠΑ, Αυστραλία αλλά και την Ευρώπη, ”φλερτάρουν” με την αγορά εξοχικών στην Ελλάδα, περιμένοντας ωστόσο, ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση των τιμών.

Σύμφωνα με μεσίτες, το Brexit έχει παγώσει τους Βρετανούς υποψήφιους αγοραστές αλλά Γερμανοί, Γάλλοι, Σκανδιναβοί, Αμερικάνοι αλλά και Αυστραλοί, κυρίως ομογενείς, με υψηλή ρευστότητα, βάζουν στο στόχαστρο εξοχικές κατοικίες, κυρίως μικρής και μεσαίας αξίας.

exokika

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer