Με δύο εξαιρετικές σε περιεχόμενο και κατανόηση ομιλίες τιμήθηκαν χθες το απόγευμα οι Τρεις Ιεράρχες από τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας.
Η Κεφαλονιά τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες (εικόνες + βίντεο)
Εκκλησία
31/01/2017 | 12:48

Της Γιάννας Κουλουμπή

Με δύο εξαιρετικές σε περιεχόμενο και κατανόηση ομιλίες τιμήθηκαν χθες το απόγευμα οι Τρεις Ιεράρχες από τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Σύνδεσμο Φιλολόγων, ανήμερα της εορτής τους, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος».

Την εκδήλωση διηύθυνε ο Πρόεδρος των Φιλολόγων κ. Δημήτρης Ζαβιτσιάνος, ενώ η πρώτη ομιλία ανήκε στην σχολική σύμβουλο Φιλολόγων της ΔΔΕ Κεφαλληνίας, κα Διονυσία Κουμαριώτη. Με τίτλο «Η πραγματεία του Μ. Βασιλείου  Προς τους νέους, όπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων», η κα Κουμαριώτη αναφέρθηκε όχι μόνο στη ζωή και την πολύπλευρη γνώση του Μ. Βασιλείου, αλλά και την αγάπη του για τους νέους, καθώς και την πεποίθησή του ότι η πίστη δεν κινδυνεύει από τα ελληνικά γράμματα.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων, κα Ειρήνη Φωκά, πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Η προσφορά των Τριών Ιεραρχών στην Παιδαγωγική», παρουσιάζοντας στοιχεία για το έργο των Μεγάλου Βασιλείου, Ιωάννη Χρυσοστόμου και Γρηγόρη Ναζιανζηνού και αποδεικνύοντας ότι ήταν πάνω από όλα «άνθρωποι» με πίστη στις αξίες του διαλόγου και της ισότητας, με αγάπη στους νέους ανθρώπους και πρωτοποριακές ιδέες παιδαγωγικής που ακόμη και σήμερα έχουν να μας διδάξουν πολλά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα σχόλια και την τοποθέτηση του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, ο οποίος ευχαρίστησε και τις δύο εκπαιδευτικούς για τον «μεστό» λόγο τους, όπως ο ίδιος τον χαρακτήρισε, ενώ κάλεσε όλους από φέτος να γίνει μια νέα αρχή σχετικά με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και να καθιερωθεί με τη συμμετοχή νέων από όλες τις βαθμίδες.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer