Μετά το σεισμό του1953 οι άνθρωποι της Κεφαλονιάς θωράκισαν με τον καλύτερο και δυνατό τρόπο τους επαγγελματικούς χώρους και τα σπίτια τους.
Η Κεφαλονιά μας Άντεξε και Αντέχει!
Κοινωνία
02/02/2014 | 11:34

Ύστερα από έναν αρκετά δυνατό σεισμό η Κεφαλονιά μας, άντεξε σε αντίθεση με κάποια άλλη περιοχή όπου θα είχε καταρρεύσει. Μάλιστα από το σεισμό του1953 οι άνθρωποι της Κεφαλονιάς θωράκισαν με τον καλύτερο και δυνατό τρόπο τους επαγγελματικούς χώρους και τα σπίτια τους. Βέβαια ήταν λογικό να υπάρξουν ζημιές σε κτήρια λόγω το ότι ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός και με επίκεντρο πολύ κοντά σε κατοικήσιμη περιοχή. Τα σπίτια που είχαν ζημιές και θεωρήθηκαν ακατάλληλα ήταν σπίτια όπου ή ήταν παλιά ή ήταν πολύ κοντά στο επίκεντρο. Όμως υπήρχαν και κτήρια όπου δεν είχαν καμία απολύτως ζημιά.
«Οι Κασσάνδρες του Μύρτου»

Η πανέμορφη παραλία του Μύρτου

Η πανέμορφη παραλία του Μύρτου

Ένας σεισμός βέβαια δεν μπορεί να αναιρέσει όλα αυτά που έχει η Κεφαλονιά, όπως πανέμορφες παραλίες. Όπως γνωρίζουμε ο Μύρτος είναι μία από τις πιο όμορφες και περιζήτητες παραλίες παγκοσμίως!
Σύμφωνα με δηλώσεις από το ΜΜΕ μάθαμε ότι δημιουργήθηκε ένα ρήγμα όπου ξεκινά από την αρχή του δρόμου και τελειώνει στην αρχή της παραλίας. Αυτό είναι αποτέλεσμα μη έγκυρης  έρευνας από την πλευρά τον δημοσιογράφων. Το ρήγμα αυτό προϋπήρχε και μάλιστα αυτός ήταν ο λόγος που ο δρόμος είχε κλείσει (πολύ πριν τον σεισμό) ώστε να κατασκευαστεί γέφυρα πάνω από το συγκεκριμένο σημείο.
Ανακεφαλαιώνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η Κεφαλονιά θεωρείτε ένας από τους ασφαλέστερους και ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς  και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Βάσω Αντύπα
Όλγα Ζαμπέλη

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer