H κεφαλλονίτικη γη και τα ιερά χώματα της Μονής του Αγίου Γερασίμου υποδέχθηκαν σήμερα τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα
Η Κεφαλονιά είπε το “ύστατο χαίρε” στον Μακαριστό Μητροπολίτη της
Δημοφιλή
22/01/2015 | 19:16

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

H κεφαλλονίτικη γη και τα ιερά χώματα της Μονής του Αγίου Γερασίμου υποδέχθηκαν σήμερα τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα. Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν τον επί τριακονταετία Ποιμενάρχη του νησιού ο κλήρος και ο λαός μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το πρωί στον ασφυχτικά γεμάτο από κόσμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας στο Αργοστόλι, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας και Τοποτηρητή Κεφαλληνίας, Γερμανού, ο οποίος πλαισιωνόταν ακόμη από τους Μητροπολίτες Ζακύνθου, Δωδώνης, Λευκάδας, Κερκύρας, Νικαίας, Βρεσθενης, Μηθύμνης, Θηβών και Λιβαδειάς.

Ο προκαθήκαμενος  της Ελληνικής Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και εκπροσωπήθηκε από τον Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου και Επίσκοπο Μεθώνης, κ.κ. Κλήμη, ο οποίος ανέγνωσε και την επικήδεια ομιλία.

Aκολούθησαν χαιρετισμοί από τη Βουλευτή του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον Αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκωνα, τον τ. Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή, τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων, Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης, Γεράσιμος Φωκάς με δάκρυα στα μάτια μίλησε για το μεγάλο έργο που προσέφερε ο Μητροπολίτης στην Κεφαλονιά και την παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του.

Εν συνεχεία, το σκήνωμα του Σεβασμιωτάτου Κυρού Σπυρίδωνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για προσκύνημα, υπό τη συνοδεία στρατιωτικών αγημάτων και των Φιλαρμονικών του νησιού. Με ανάλογο τρόπο και με πομπή που ξεκίνησε από τον Πλάτανο του Αγίου Γερασίμου, πραγματοποιήθηκε η ταφή του ιεράρχη της Κεφαλονιάς, με την προσφώνηση “άξιος” και τις ευχές από όλους για καλό παράδεισο να τον συνοδεύουν. Αιωνία του η μνήμη.

mhtropoliths01 mhtropoliths02 mhtropoliths03 mhtropoliths04 mhtropoliths05 mhtropoliths06 mhtropoliths07 mhtropoliths08 mhtropoliths09 mhtropoliths10 mhtropoliths11 mhtropoliths12 mhtropoliths13 mhtropoliths14 mhtropoliths15 mhtropoliths16 mhtropoliths17 mhtropoliths18 mhtropoliths19 mhtropoliths20 mhtropoliths21 mhtropoliths22 mhtropoliths23 mhtropoliths24 mhtropoliths25 mhtropoliths26 mhtropoliths27 mhtropoliths28 mhtropoliths29 mhtropoliths30 mhtropoliths31

 

mhtropoliths32 mhtropoliths33 mhtropoliths34 mhtropoliths35 mhtropoliths36 mhtropoliths37 mhtropoliths38 mhtropoliths39 mhtropoliths40 mhtropoliths41 mhtropoliths42 mhtropoliths43 mhtropoliths44 mhtropoliths45 mhtropoliths46 mhtropoliths47 mhtropoliths48 mhtropoliths49

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer