Η Κεφαλονιά αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους πιο ονειρεμένους προορισμούς της χώρας μας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές
Η Κεφαλονιά είναι ένας παράδεισος για ονειρεμένες διακοπές!
Τουρισμός
08/05/2016 | 10:32

Ο λουλουδάτος Μάιος έκανε ήδη την εμφάνισή του φέρνοντας μαζί το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης, αγαλλιάζοντας τις καρδιές μας. Είναι και ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, ζεστός και ηλιόλουστος, μας προετοιμάζει για το καλοκαίρι που έρχεται. Ήδη η διάθεσή μας έχει αλλάξει, με την επιθυμία της παραλίας και των διακοπών να αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε σε ένα πανέμορφο νησί του τόπου μας, ιδανικό προορισμό για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές. Το Ιόνιο Πέλαγος μας περιμένει και η ξεχωριστή Κεφαλονιά είναι έτοιμη να μας υποδεχτεί.

Γνωρίστε την Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο και ορεινότερο νησί των Επτανήσων. Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, βόρεια της Ζακύνθου και νότια της Λευκάδας ενώ πρόκειται για έναν τόπο με ασυνήθιστη και εντυπωσιακή γεωμορφολογία. Τα μοναδικά ακρωτήρια και οι κολπίσκοι που δημιουργούνται στις ακτές της Κεφαλονιάς αλλά και τα υπέροχα σπήλαια του νησιού, όπως η Μελισάνη, το Αγκαλάκι ή η σπηλιά Δρογκαράτη σίγουρα θα σας κόψουν την ανάσα αφήνοντάς σας μία αξέχαστη εμπειρία. Όσον αφορά τις παραλίες, η Κεφαλονιά διαθέτει έναν φυσικό πλούτο γεμάτο με γαλαζοπράσινα νερά, αμμουδερές ακτές και καταπράσινα τοπία ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα. Η σύνθεση αυτή χαρίζει στην περιοχή μία αίγλη μοναδική που σε παραπέμπει σε ειδυλλιακά, τροπικά νησιά, κάνοντας τον επισκέπτη να μην θέλει να αποχωριστεί την αίσθηση αυτή. Μάλιστα, η παραλία Μύρτος έχει ψηφισθεί 11 φορές ως η καλύτερη ελληνική θάλασσα, σύμφωνα με έρευνα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

argostoli-gefyra

Το νησί αυτό είναι γεμάτο από πανέμορφες περιοχές που αξίζει να ανακαλύψετε μία προς μία. Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα, το Αργοστόλι θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την Λιμνοθάλασσα του Κούταβου με την οργιώδη βλάστηση και το καταπράσινο δάσος με τους πανύψηλους ευκαλύπτους. Στην πόλη αυτή μπορείτε να βρείτε πολλά αξιόλογα αξιοθέατα, μουσεία καθώς και συγκοινωνία για ολόκληρη την Κεφαλονιά. Τέλος, επισκεπτόμενοι το Αργοστόλι, μην παραλείψετε να βρεθείτε στην ιστορική γέφυρα, γνωστή και ως Γέφυρα Δεβοσέτου.

Παράλληλα, η Κεφαλονιά είναι γεμάτη με πολύ δημοφιλείς προορισμούς γεμάτους από την ομορφιά της υπέροχης φύσης. Ιδιαίτερες  παραλίες, οργιώδη βλάστηση και κρυστάλλινα νερά αποτελούν πρωταρχικά στοιχεία των πόλεων του νησιού. Μην παραλείψετε λοιπόν να επισκεφτείτε το Ληξούρι με την παραλία της Πλατιάς Άμμου, το Φισκάρδο με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, την Αγία Ευφημία με την παραλία του Λιθοβάτη και το χωριό Σκάλα με τα ερείπια του επιβλητικού ναού του Απόλλωνα.

Τα αξιοθέατα του νησιού

Το πανέμορφο αυτό νησί είναι ένας μικρός παράδεισος γεμάτος υπέροχα αξιοθέατα που αξίζει να εξερευνήσετε, όταν βρεθείτε εκεί.

melissanh

Σπήλαιο της Μελισσάνης

Αποτελεί ένα εξαιρετικό γεωλογικό φαινόμενο που γεμίζει τον επισκέπτη θαυμασμό και δέος. To λιμνοσπήλαιο αυτό βρίσκεται 2 χιλ βορειοδυτικά της Σάμης και πρόκειται πραγματικά για ένα θαύμα της φύσης. Η φυσική είσοδός του προκλήθηκε από την πτώση τμήματος της οροφής. Παρόλα αυτά υπάρχει και τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια που επιτρέπει στον επισκέπτη πιο ομαλή πρόσβαση. Το αξιοπερίεργο είναι πως η λίμνη βρίσκεται 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους  ενώ παράλληλα σταλακτίτες στολίζουν το τοπίο μαγικά χαρίζοντάς μας κυριολεκτικά ένα μοναδικό θέαμα.

kastro

Κάστρο της Άσσου

Μαζί με το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, είναι ένα από τα δύο κάστρα της Κεφαλονιάς που αξίζει να επισκεφτείτε. Χτισμένο στη χερσόνησο της Άσσου, πρόκειται για κλασικό δείγμα της οχυρωματικής τέχνης των Βενετών. Σήμερα μπορείτε να απολαύσετε την συγκλονιστική θέα που προσφέρει και να αναπολήσετε τις εποχές της Ενετικής αίγλης, η οποία ξεχειλίζει σε κάθε σοκάκι του νησιού.

napier

Κήπος του Νάπιερ

Πρόκειται για ένα θαυμάσιο μέρος, φτιαγμένο να χαρίζει χαλάρωση και ψυχική ηρεμία. Ο κήπος του Νάπιερ βρίσκεται στο κέντρο του Αργοστολίου και πήρε το όνομά του από τον Άγγλο διοικητή που πρόσφερε πολλά αξιόλογα έργα στο νησί κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα.  Το πάρκο αυτό είναι γεμάτο με πολλά διαφορετικά είδη δένδρων και φυτών που χαρίζουν στον επισκέπτη ατελείωτες ώρες γαλήνης και ηρεμίας.

Η Κεφαλονιά αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους πιο ονειρεμένους προορισμούς της χώρας μας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση και ακόμα καλύτερη παρέα και ο τόπος αυτός είναι έτοιμος να σας παρασύρει στην ομορφιά του.

Πηγή: flowmagazine.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer