Σύσσωμος ο ιεροψαλτικός και χορωδιακός κόσμος του νησιού θα συμμετάσχει αύριο στη λειτουργία της χειροτονίας του π.Γερασίμου Φωκά.
Η Κεφαλληνιακή Χορωδία θα ψάλει στη χειροτονία του Μητροπολίτη κ.κ. Γεράσιμου
Εκκλησία
30/05/2015 | 20:24

Σύσσωμος ο  ιεροψαλτικός και χορωδιακός κόσμος του νησιού θα συμμετάσχει αύριο στη λειτουργία της χειροτονίας του π. Γερασίμου Φωκά.

Το εκκλησιαστικό τμήμα της Κεφαλληνιακής Χορωδίας , που επενδύει ηχητικά εδώ και 25 χρόνια τις εορτές του Αγίου Γερασίμου και τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις του νησιού , θα είναι παρόν αύριο στο γυναικωνίτη του Ι.Ναού του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκ.  για να αποδώσει τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας Λειτουργίας, με το μοναδικό μουσικοψαλτικό  Κεφαλληνιακό ιδίωμα.
Η ομάδα απαρτίζεται από τους ψάλτες  Διονύση Κωνσταντάκη, Βασίλη Καλογηρά Γιάννη Βλαχούλη, Γιώργο Μαυρογιάννη, Μενέλαο Σωτηρόπουλο, Σπύρο Αυγουστάτο, Νικόλαο Κόμητα και τους χορωδούς Παναγή Σιμάτο, Γεράσιμο Σιμάτο, Σπύρο Πολλάτο, Μάριο Κρούσσο, Γεράσιμο Βερονίκη, Αλέξανδρο Λούτα. Μαζί τους θα συμπράξει και ο  χοράρχης του Ληξουρίου Σπύρος Έρτσος. Επίσης πολλοί ψάλτες και χορωδοί Κεφαλονίτες της Αθήνας, θα συμπράξουν με τη χορωδιακή ομάδα σε αυτή την ιστορική για το νησί μας στιγμή.
Το γενικό μουσικό συντονισμό  έχει αναλάβει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.
Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ. Τον όρθρο θα ψάλλουν οι ιεροψάλτες του Ναού και  τη Λειτουργία η Κεφαλληνιακή Χορωδία.
Ο  π. Γεράσιμος αγαπάει όλους τους ανθρώπους της νήσου, και αυτοί του το αναταποδίδουν με ενότητα και σύμπνοια, ψάλλοντας τη φήμη του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας:
“ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ 
  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ, ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ,   ΗΜΩΝ  ΔΕ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ, ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ” agios-esperinos8
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer