Η αντιπροσωπία μας ήταν η μοναδική επισήμως προσκεκλημένη από την Ελλάδα εκ μέρους των τοπικών αρχών
Η Κεφαλληνιακή αποστολή στη Μόσχα για τα 700 χρόνια από τη γέννηση του Άγιου Σέργιου
Κοινωνία
22/07/2014 | 20:21

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Κεφαλληνιακής αντιπροσωπίας στις  λαμπρές εορτές που τελέσθηκαν στον Άγιο Σέργιο στη Μόσχα, για τα επτακόσια χρόνια από τη γέννηση του, παρουσία του Πατριάρχου Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η αντιπροσωπία μας ήταν η μοναδική επισήμως προσκεκλημένη από την Ελλάδα εκ μέρους των τοπικών αρχών και είχε την ευκαιρία να τονίσει παντοιοτρόπως τη σημασία των Κεφαλλήνων από το Ληξούρι ,αδελφών Μοναχών Σωφρόνιου και Ιωαννίκιου Λειχούδη, ιδρυτών της Πνευματικής Ακαδημίας της Ρωσίας, το έργο των οποίων αναγνωρίζεται από όλους ως κορυφαίο και διαχρονικό.

Υπενθυμίζεται ότι η Πνευματική Ακαδημία της Ρωσίας είναι μέσα στη Λαύρα του Αγίου Σεργίου, Διοικητικού Κέντρου όλων των Μοναστικών κοινοτήτων  της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Υπήρξαν συναντήσεις με τις Δημοτικές Αρχές και όλο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο ,με το βουλευτή της Δούμα της Μόσχας Αλεξάντερ Ντβόηνιχ, ο οποίος και χάρισε στην αντιπροσωπία μας αναμνηστικό μετάλλιο της Δούμα  και βέβαια όλοι δέχτηκαν αντιστοίχως αναμνηστικά δώρα από την πατρίδα μας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας, η αντιπροσωπία μας δέχτηκε θερμές προτάσεις συνεργασίας  από τους εκπροσώπους των άλλων πόλεων, αδελφοποιημένων με το Σεργκίεβ Ποσάντ, όπως από τη Γαλλία ,την Ιταλία  και τη Λευκορωσία .

Έπονται διεργασίες για τη συνέχιση των άριστων Ελληνορωσικών σχέσεων και την αναβάθμιση αυτών και σε άλλα επίπεδα.

Την επίσκεψη οργάνωσε η Κ.Ε.Ε.Φ διά του Προέδρου της Δημήτρη Ζαφειράτου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, την οποία ευχαριστούμε θερμά , καθώς και προσωπικά το Σύμβουλο κ. Βαλέρι Νικολάεφ, ο οποίος μας συνόδευσε και στη Μόσχα  .

Τέλος θερμές ευχαριστίες στο Δήμο μας και ιδιαίτερα στον Ευάγγελο Κεκάτο, Α/Δήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού, που είναι πάντα παρών στην προσπάθεια μας και την Ι. Μητρόπολη Κεφαλληνίας, που δια των εκπροσώπων της Αρχ/του Φωτίου Γαβριελάτου και πατρός Γεωργίου Καλαρύτη συμμετείχαν στις λαμπρές εκδηλώσεις.

Κεφαλονιά 20/07/2014

Δημήτρης Ζαφειράτος

Πρόεδρος Κ.Ε.Ε.Φ

rwsia (2)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer