Αναμένεται να παραστούν αντιπρόσωποι από όλη την επικράτεια των ΗΠΑ και Καναδά και από όλες τις άλλες ηπείρους στις οποίες κατοικούν και διαπρέπουν οι Κεφαλλονίτες και οι Ιθακήσιοι
Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Νέας Υόρκης φιλοξενεί το Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας
 Ομογένεια
15/05/2015 | 09:47

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Νέας Υόρκης φιλοξενεί και διοργανώνει το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς», στο οποίο αναμένεται να παραστούν αντιπρόσωποι από όλη την επικράτεια των ΗΠΑ και Καναδά και από όλες τις άλλες ηπείρους στις οποίες κατοικούν και διαπρέπουν οι Κεφαλλονίτες και οι Ιθακήσιοι.

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή, με την εγγραφή των αντιπροσώπων και το δείπνο που θα παραθέσει ο Σύλλογος Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης «Κέφαλος» στο Κεφαλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια και θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο με την τελετή ενάρξεως του συνεδρίου, τις αναφορές του προέδρου και της απερχόμενης διοίκησης και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα θα παραθέσει το επίσημο δείπνο στο πλαίσιο του οποίου θα τιμηθούν ο Γεώργιος Αλεξίου και ο Γεώργιος Φακίρης.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Κώστας Βαγγελάτος, ο πρώην πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Γεράσιμος Στεφανίτσης και η Ειρήνη Σταθάτου – Βασιλάκου το απόγευμα της Τετάρτης επισκέφθηκαν τα γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» και μίλησαν για τους στόχους του συνεδρίου.

Ο κ. Βαγγελάτος επεσήμανε ότι η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα και ο Σύλλογος Κεφαλλήνων «Αίνος» φιλοξένησαν το πρώτο συνέδριο και ότι η ανάληψη της ευθύνης για τη διοργάνωση του 11ου έχει προκαλέσει ενθουσιασμό και συγκίνηση στα στελέχη και στα μέλη της Αδελφότητας.

Το προηγούμενο συνέδριο, όπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.» το είχε φιλοξενήσει ο Σύλλογος Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης «Κέφαλος».

Ερωτηθείς για τους στόχους του συνεδρίου, ο κ. Βαγγελάτος επεσήμανε: «Το συνέδριο γίνεται ανά διετία και γίνεται ο απολογισμός της δράσης της απερχόμενης διοίκησης και η εκλογή της νέας. Το συνέδριο χαράζει την πολιτική γραμμή της Ομοσπονδίας και τη δράση της για τα επόμενα δύο χρόνια».

Αναφερόμενος στην τελετή απονομής του βραβείου, τόνισε: «Η απονομή του Οδύσσειου Βραβείου που έχει θεσπιστεί το 2002 και μάλιστα ο πρώτος τιμηθείς ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. Εκτοτε απονέμεται σε προσωπικότητες από τον διεθνή χώρο που έχουν συμβάλει στην προώθηση των θεμάτων του Ελληνισμού. Ο δεύτερος τιμηθείς ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης, ακολούθησε ο παγκοσμίου φήμης χειρουργός Ανδρέας Τζάκης και μετά ο ελληνιστής Σπύρος Βρυώνης. Ακολούθησε το Ιδρυμα Βεργωτή στην Κεφαλονιά. Το βραβείο τα προηγούμενα χρόνια απονέμονταν σε ειδική τελετή που διοργανωνόταν στην Ελλάδα. Εφέτος το επαναφέραμε στη Νέα Υόρκη». Οσον αφορά τους συνέδρους, επεσήμανε ότι αναμένεται να έρθουν σήμερα Παρασκευή και το βράδυ ο Σύλλογος Κεφαλλονιτών «Κέφαλος» θα διοργανώσει μια συνάντηση γνωριμίας. Από την Ελλάδα θα έρθει ο αντιδήμαρχος Κεφαλλονιάς, Ευάγγελος Κεκάτος.

Το Σάββατο θα συνέλθει η ολομέλεια του συνεδρίου στο Λαγκουάρντια Πλάζα στο Ιστ Ελμχουρστ του Κουίνς, ακριβώς απέναντι από το ομώνυμο αεροδρόμιο. Το θέμα του συνεδρίου έχει να κάνει με την ελληνική παιδεία στην Αμερική και στη Διασπορά και θα έχει ως κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου, Δρα Κωνσταντίνο Ευθυμίου, ο οποίος θα αναφερθεί στα προγράμματα σπουδών στη γενέτειρα.

Το βράδυ του Σαββάτου, η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα θα παραθέσει το επίσημο δείπνο στο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ.

«Πιστεύουμε ότι στην Ομογένεια υπάρχουν προσωπικότητες που έχουν προσφέρει στην Ομογένεια και έχουν έντονη φιλανθρωπική δράση και η απονομή των βραβείων γίνεται με όλη τη σεμνότητα», επεσήμανε ο κ. Βαγγελάτος.

Από την πλευρά της, η Ειρήνη Σταθάτου ανέφερε ότι το ενδιαφέρον των μελών της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας είναι μεγάλο και ότι η Οργανωτική Επιτροπή έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ούτως ώστε η τελετή απονομής του Οδύσσειου Βραβείου και οι προσφωνήσεις του νέου προέδρου και των επισήμων προσκεκλημένων να είναι σύντομες, ούτως ώστε να δοθεί η ευχέρεια στους Κεφαλλονίτες και Ιθακησίους να ξεφαντώσουν με την ορχήστρα «Power Station Orchestra».

Ο πρώην πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Γεράσιμος Στεφανίτσης υπογράμμισε ότι εκδίδουν αναμνηστικό λεύκωμα, το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον. Παράλληλα, τόνισε ότι η κινητοποίηση της ηγεσίας και των μελών του Συλλόγου αποτελεί εγγύηση τόσο για την επιτυχία του συνεδρίου όσο και του επισήμου δείπνου και της τελετής απονομής του Οδύσσειου Βραβείου στους Γεώργιο Αλεξίου και Γεώργιο Φακίρη.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer