Πάντα σκεφτόταν με διάθεση προσφοράς την Κεφαλονιά, τον τόπο καταγωγής του, και έμπρακτα το απέδειξε με την παρουσίαση διαφόρων παραστάσεων του
Η ΚΕΔΗΚΕ για τον Σπύρο Ευαγγελάτο
Πολιτισμός
25/01/2017 | 17:18

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Σπύρου Αντ. Ευαγγελάτου τελευταίου της μεγάλης γενιάς των σκηνοθετών του Ελληνικού Θεάτρου, Πανεπιστημιακού καθηγητή και Ακαδημαϊκού.

Πάντα σκεφτόταν με διάθεση προσφοράς την Κεφαλονιά, τον τόπο καταγωγής του, και έμπρακτα το απέδειξε με την παρουσίαση διαφόρων παραστάσεων του.

Έτσι το καλοκαίρι 1985 όταν ήταν Διευθυντής στη Εθνική Λυρική Σκηνή, παρουσίασε στον αύλειο χώρο του Πρώτου & Δεύτερου Δημοτικού σχολείου στο Αργοστόλι την παράσταση της Ε.Λ.Σ. «Οι Απάχηδες των Αθηνών».

Τις 19 Ιανουαρίου 1994 στα πλαίσια των εκδηλώσεων των εγκαινίων του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου παρουσίασε την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Ονειρόδραμα» του Στρίνμπεργκ.

Τις 14 Μαΐου  1994 στα πλαίσια του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου οργανώθηκε από την ΔΕΠΑΨ Δήμου Αργοστολίου Ημερίδα με θέμα «Το Επτανησιακό Θέατρο 17ου & 18ου αιώνα» με ομιλητή τον Σπύρο Α. Ευαγγελάτο, τότε Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Τις 1 & 2 Ιουνίου 2002 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου πραγματοποιήθηκε συνέδριο με θέμα «Η Κεφαλονιά και το Θέατρο» που διοργανώθηκε από το Κέντρο Μελέτης & Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου, το Θεατρικό Μουσείο και  την ΔΕΠΑΨ Δήμου Αργοστολίου.

Τις 6 Αυγούστου 2005 το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου παρουσίασε στον αύλειο χώρο του Πρώτου & Δεύτερου Δημοτικού σχολείου στο Αργοστόλι το έργο του Σοφοκλή «Οιδίπους επί Κολωνώ», μια  παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών, της οποίας τα έσοδα διατέθηκαν στην Δ.Ε.Π.ΑΨ Αργοστολίου.

Τις 19 Αυγούστου 2009, παρουσιάσθηκε στον αύλειο χώρο του ΞΕΝΙΑ η κωμωδία εποχής (1843) του Ρίζου Ραγκαβή «Γάμος άνευ νύμφης» από το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου.

Μία από τις αγαπημένες του ασχολίες όταν βρισκόταν στην Κεφαλονιά ήταν να χάνεται στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη ψάχνοντας πληροφορίες και στοιχεία για το Επτανησιακό Θέατρο, για το οποίο έγραψε πολλά επιστημονικά μελετήματα.

Με ευγνωμοσύνη για ότι μας αφήνετε, καλό ταξίδι.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer