Το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει αναλάβει την δαπάνη, μερικής επισκευής των ζημιών και έχει αποστείλει στο Λιμενικό Ταμείο ευρώ 11.070 για την σύνταξη της σχετικής μελέτης και ευρώ 123.000 για το σχετικό έργο
Η Κατσαΐτη για το λιμάνι του Αργοστολίου
Πολιτική
13/05/2014 | 18:09

Το λιμάνι Αργοστολίου  έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τους σεισμούς της 26/1 και 3/2/2014.

Το Υπουργείο  Ναυτιλίας έχει αναλάβει την δαπάνη, μερικής επισκευής των ζημιών και έχει αποστείλει στο Λιμενικό Ταμείο ευρώ 11.070  για την σύνταξη της σχετικής μελέτης και ευρώ 123.000 για το σχετικό έργο.

Για να αποδεχτεί τα χρήματα το Λιμενικό Ταμείο και να τα εντάξει στον προϋπολογισμό του πρέπει να γίνει τροποποίηση του προϋπολογισμού του, η οποία πρέπει να  εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κεφαλλονιάς.

Στην συνεδρίαση της 29/4/2014 το Δημοτικό Συμβούλιο  δεν μπόρεσε να περάσει το θέμα λόγω μη απαρτίας.

Ζήτησα κατ΄επανάληψη  να γίνει συμβούλιο να περάσουμε το θέμα,από τον Πρόεδρο του Δημ Συμβουλίου, ακόμη και το Υπουργείο ζητούσε από τον Δήμαρχο, να προχωρήσει η έγκριση της τροποποίησης,  αλλά  αυτό δεν έγινε.

Αντίθετα προγραμμάτισαν συμβούλιο σήμερα 13/5/2014 με μοναδικό θέμα την αναμόρφωση προύπολογισμού  Δήμου Κεφαλονιάς χωρίς το θέμα να μπεί.

Εκανα παρέμβαση, στην οποίαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθούσε να με αποτρέψει από το να μιλήσω για το πρόβλημα του λιμανιού, τονίζοντάς μου ότι πρέπει να μιλήσω μόνο για την οικοσκευή που αφορούσε το μοναδικό θέμα του συμβουλιου.

Με θράσος από μέρους μου, μου δόθηκε χρόνος 2 λεπτών.

Κατήγγειλα στον χρόνο που μου διατέθεικε, ότι :

Το θέμα του λιμανιού Αργοστολίου, είναι κατεπείγον, διότι κυνδυνεύει να κτυπήσει άνθρωπος από τις βλάβες που υπάρχουν λόγω του σεισμού η να καταστραφούν περιουσίες ( πλοία που φοροεκφορτώνουν  η αυτοκίνητα που προσεγγίζουν το λιμάνι για να επιβιβαστούν σε πλοία)

Η εικόνα που παρουσιάζουμε στον επισκέπτη δεν είναι η καλλίτερη, γιατί κανένας δεν θα μπορέσει να καταλάβει ότι τρείς μήνες μετά τον σεισμό δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε κάποια πράγματα έστω και προσωρινά. Και ύστερα θέλουμε τουρισμό, όταν γνωρίζουμε ότι το σύνολο των επισκεπτών κρουαζεροπλοίων περνούν από τον συγκεκριμένο χώρο.

Με την τακτική που ακολουθείται και επειδή η θητεία αυτου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μέχρι 31/8/2014, βλέπω ότι αυτό το θέμα δεν θα περάσει και το λιμάνι θα παραμείνει έτσι με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Τους προκάλεσα να βγούν δημόσια και να πουν στον κόσμο γιατί δεν προχωρά το λιμάνι Αργοστολίου.

Ο Πρόεδρος προσπάθησε λέγοντας ψέμματα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να ρίξει τα βάρη ως συνήθως…..στην αντιπολίτευση χωρίς να αναγνωρίζει ότι ευθύνεται αποκλειστικά .

Σημειωτέον ότι ο Δήμαρχος δεν επικοινωνεί πλέον με την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, την οποίαν ο ίδιος προ ενός έτους τοποθέτησε και για την οποίαν έλεγε παντού για το ότι είναι περήφανος και ήσυχος για τον τρόπο που διαχειρίζεται τον τομέα της, για τον λόγο ότι η Ελπίδα Κατσαϊτη, δεν τον ακολούθησε στην νέα του  εκλογική αναμέτρηση. Οποιος δεν είναι μαζί του είναι απέναντί του.Επικοινωνεί λοιπόν με τον Λιμενάρχη Κεφαλλονιάς για να λύσουν μαζί θέματα που αφορούν το Λιμενικό Ταμείο…….

ΚΑΘΙΣΤΩ ΥΠΕΎΘΥΝΗ για ο,τιδήποτε συμβεί στον χώρο , την Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για το ότι, δεν είναι ικανοί να συγκεντρώσουν τους συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης,(αν υπάρχει ακόμα τέτοια) προκειμένου να περάσει ένα τόσο σημαντικό θέμα, παρά το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν τις ευθύνες στην αντιπολίτευση. Αν ενδιαφέρονταν με καλή συνεννόηση μπορούσε το θέμα να περάσει.

Σαν  Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας Ιθάκης , έχουμε «τρέξει» το θέμα της αποκατάστασης όσο μπορούμε, συνεργαζόμενοι απόλυτα με το Υπουργείο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε περισσότερο αν δεν μας λύσει τα χέρια η έγκριση της τροποποίησης του προϋπολογισμού μας.

Μετά το συμβούλιο  έκανα προσωπική παρέμβαση στον κ. Εισαγγελέα.

Μετά από αυτήν την φασαρία ο Πρόεδρος αποφάσισε να κάνει νέο Δημοτικό Συμβούλιο κατεπείγον αύριο και εγώ αναρωτιέμαι, έπρεπε να πάω στην εισαγγελέα για να προχωρήσει και να βάλει το θέμα για συζήτηση; Όχι για να περάσει, για συζήτηση, τώρα αν θα εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους  κατά τον Πρόεδρο 21 ψήφους, Κύριος οίδε.  Ελπίζω η αντιπολίτευση να συνδράμει για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα.

Και εδώ θα ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο για το ότι δεν έχουν κλαδευτεί οι φοίνικες του γουλόστρωτου, όμως ο αντιδήμαρχος πρασίνου στις  άπειρες φορές που του το είχα πεί είχε δεσμευτεί ότι θα το κάνει, σήμερα όμως αν και δεν βρίσκεται στην θέση αυτή, μου δήλωσε μετά το συμβούλιο ότι δεν έχει κόσμο για να το κάνει. Και γνωρίζετε ότι οι φοίνικες λόγω του σκαθαριού θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ……

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer