Την Τετάρτη 30/4 στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα γίνει η Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Nanjing 2014»,με νέα Πρωθιέρεια την Κατερίνα Λέχου.
Η Κατερίνα Λέχου νέα Πρωθιέρεια
Κοινωνία
29/04/2014 | 08:49

Την Τετάρτη 30 Απριλίου στις 11:00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα γίνει η Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Nanjing 2014»,με νέα Πρωθιέρεια την Κατερίνα Λέχου.

Την Τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αλλά και ο επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ Ζακ Ρογκ.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην έδρα της ΕΟΕ για την εκδήλωση, είναι η τρίτη φορά που ανάβει η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων: «Είχαν προηγηθεί οι Τελετές για τη διοργάνωση του  2010 στη Σιγκαπούρη και του 2012 για τους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Πρόκειται για μία νέα διοργάνωση που απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες από 15 ως 18 ετών και αποτέλεσε έμπνευση του προηγούμενου Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρα Ζακ Ρογκ, ο οποίος μάλιστα μας κάνει τη μεγάλη τιμή να είναι στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την Τετάρτη την Τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σκοπός των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων είναι να εμπνεύσει τους νέους όλου τους κόσμου να γνωρίσουν καλύτερα και να αγκαλιάσουν τις Ολυμπιακές Αξίες, τη φιλία, τον σεβασμό. Στη συνέχεια οι νέοι που θα βιώσουν αυτή την μοναδική εμπειρία, θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του Ολυμπισμού στις χώρες τους, αποτελώντας πρότυπο για όλα τα παιδιά.

Η Ελλάδα, όπως και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και τώρα στο Nanjing θα δώσει το παρών με τη δική της αποστολή, συνεχίζοντας την παράδοση της αδιάλειπτης παρουσίας σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες.»

 

Στη συνέντευξη μίλησε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Γιάννης Καρράς και το μέλος Φώτης Καϋμενάκης. Ο κ. Καρράς επισήμανε: «Οι Πρωθιέρειες επιλέγονται με την ολοκλήρωση της Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς. Ετσι και μετά το Σότσι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για αλλαγή και ξεκίνησε η προσπάθεια για εξεύρεση νέας που θα ήταν κατάλληλη για τον συγκεκριμένο ρόλο και τις απαιτήσεις του. Η Επιτροπή Λαμπαδηδρομίας επέλεξε λοιπόν ομόφωνα την κυρία Λέχου, η οποία πιστεύουμε ότι πληροί όλες τις προυποθέσεις. Θέλω εδώ να επισημάνω, ότι η Πρωθιέρεια, όσο και οι Ιέρειες με τη Χορογραφο και τον συνθέτη προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και για αυτό, τους ευχαριστούμε. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Ινώ Μενεγάκη, την προηγούμενη δηλαδή Πρωθιέρειεα, για την εξαιρετική δουλειά που έκανε».

Στην εκδήλωση έγινε και η παρουσίαση της νέας Πρωθιέρειας, της ηθοποιού Κατερίνας Λέχου, ενώ Χορογράφος θα είναι για μία ακόμα φορά η Αρτεμις Ιγνατίου και τη μουσική επιμέλεια θα έχει ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας.

Η κυρία Λέχου δήλωσε: «Νιώθω μεγάλη τιμή και συγκίνηση για το καινούργιο μου ταξίδι, ένας ρόλος ζωής που αναπάντεχα συνάντησα. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα τρελή χαρά για το γεγονός ότι θα γινόμουν η Πρωθιέρεια, σαν μικρό παιδί που άνοιγε το πρώτο του δώρο. Θέλω να πω ότι εάν υπάρχει ελπίδα στο τέλμα που βρίσκεται η εποχή μας, είναι όσα πρεσβεύει ο Ολυμπισμός κι αν καταφέρω κι εγώ να προσθέσω έναν μικρό κόκκο, τότε θα είμαι πολύ ικανοποιημένη».

Η Κατερίνα Λέχου προχώρησε σε σύγκριση του ρόλου της Πρωθιέρειας με έναν ρόλο στην Επίδαυρο. «Νιώθω μεγάλη συγκίνηση χωρίς ακόμα να έχει έρθει η Τετάρτη. Είμαι ηθοποιός και βιώνω ιδιαίτερα εκείνη τη στιγμή, άρα θα σας πω μετά την Τετάρτη τι ένιωσα. Ωστόσο πιστεύω ότι η Πρωθιέρεια είναι κάτι παραπάνω από ένας ρόλος. Είναι σα να παίζεις στην Επίδαυρο και πολύ πιο πάνω από αυτό, καθώς πρεσβεύει όλα τα ιδανικά του Ολυμπισμού.»

 

Στη νέα Πρωθιέρεια αναφέρθηκε και η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τη νέα Πρωθιέρεια στην Ολυμπιακή Οικογένεια και να τη ευχηθώ κάθε ειτυχία. Από την πρώτη στγμή ενθουσιάστηκα που ενθουσιάστηκε. Εγινε αμέσως μέλος της ομάδας μας και ήδη έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Θέλω να προσθέσω και κάτι για τη χορογραφία της Τελετής της Τετάρτης που θα έχει τίτλο «Καρυάτιδες» και είναι εμπνευσμένη από τις Καρυάτιδες της αρχαιότητας που ήταν όμορφες και λυγερές κόρες και χόρευαν γύρω από αγάλματα της Θεάς Αρτεμις. Τη μουσική σύνθεση που είναι και πρωτότυπη έχει κάνει για δεύτερη φορά, ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας, που είναι συνεργάτης μου…»

 

lexoy lexoy2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer