Στέλνει τρόφιμα και φάρμακα στην Κεφαλονιά.
Η Καλαμάτα δεν ξεχνά τη βοήθεια του 1986
Κοινωνία
08/02/2014 | 17:26

Τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, σε συνεργασία με αρκετούς φορείς, μεταξύ αυτών τους Συλλόγους Τριτέκνων και Πολυτέκνων του νομού, όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο πρόεδρος των τριτέκνων.
Οι προσφορές θα μεταφερθούν στη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά με τριαξονικό, που ανέλαβε αφιλοκερδώς τη μεταφορά.
Μέχρι χθες, πάντως, υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από φορείς, συλλόγους, αλλά και μαθητές.
Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να αφήσουν τρόφιμα και φάρμακα στον 3ο όροφο του Εργατικού Κέντρου από τις 9.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 20.30 ή να τηλεφωνήσουν στο 2721090411 μέχρι την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.
Π.Μπ.

Δήμος Καλαμάτας
Ο δήμαρχος κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσε ότι σήμερα θα φύγει για την Κεφαλλονιά το καλύτερο ανατρεπόμενο φορτηγό του Δήμου και θα μείνει στο νησί για ένα μήνα, προκειμένου να βοηθήσει στην απομάκρυνση των μπάζων των κατεδαφιστέων κτηρίων.
Όπως σημείωσε, αυτή είναι η βοήθεια που έχει ζητήσει ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς, με τον οποίο ο κ. Νίκας είπε ότι έχει καθημερινή επικοινωνία. Πρόσθεσε δε ότι το φορτηγό του Δήμου θα πάει στην Κεφαλλονιά φορτωμένο με βοήθεια, η οποία συγκεντρώνεται από διάφορους τοπικούς φορείς. Το φορτηγό θα συνοδεύσει ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.
Ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκη, πρότεινε να πάει και ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας στην Κεφαλλονιά, σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στο σεισμόπληκτο νησί από μια σεισμόπληκτη πόλη. Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν είναι κατάλληλη περίοδος για μια τέτοια επίσκεψη, διότι κάθε τέτοια κίνηση αξιοποιείται με ένα επικοινωνιακό τρόπο και, τελικά, καταντά να στέλνει αρνητικό μήνυμα. Επίσης, τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα στείλει στην Κεφαλλονιά ό,τι άλλο είναι απαραίτητο, όταν αυτό θα είναι αναγκαίο.
Παράλληλα, χθες το μεσημέρι, ένα «ευχαριστώ» για τη συμπαράσταση της Καλαμάτας στο δοκιμαζόμενο νησί εξέφρασε στο δήμαρχο το ζεύγος Αντωνέλλου, από το Ληξούρι, που μετέφερε στον Π. Νίκα διά ζώσης τα προβλήματα στο βαριά σεισμόπληκτο νησί του Ιονίου.
Ο δήμαρχος, σε δηλώσεις του, τόνισε πως όποιος συλλογικός φορέας επιθυμεί να αποστείλει βοήθεια στην Κεφαλλονιά, μπορεί να επικοινωνήσει με τους αντιδημάρχους Θανάση Βασιλόπουλο και Μαρία Οικονομάκου, ώστε τα είδη που θα προσφέρει να μεταφερθούν με το φορτηγό αυτό.
Το όχημα του Δήμου Καλαμάτας θα παραμείνει στην Κεφαλλονιά ένα μήνα ή και περισσότερο και θα προσφέρει υπηρεσία στην αποκομιδή μπάζων, καθώς περί τα 800 κτήρια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα.
Α.Π.

Ομάδα ΑΝΕΜΟΣ* αποστολή για την Κεφαλονιά
Σήμερα το απόγευμα θα φορτωθούν τα πράγματα και θα φτάσουν στο Ληξούρι αύριο το πρωί στις 11 περίπου σε ανθρώπους δικούς μας που θα τα παραλάβουν και θα τα διανείμουν εκεί.
Η μεταφορά θα γίνει Δωρεάν από την Εθελοντική Ομάδα ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ
Συγκέντρωση τροφίμων  και ειδών για Κεφαλλονίτες
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο λαό της Κεφαλλονιάς.
Μάλιστα, το σωματείο καλεί «όλους τους συναδέλφους, καθώς και όλους τους συνδημότες μας, να συνεισφέρουμε από το υστέρημά μας τους Κεφαλλονίτες, που έχουν άμεση ανάγκη από την αλληλεγγύη μας.
Έπειτα από συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς, τα υλικά που έχουν ανάγκη είναι:
1η κατηγορία: Οινόπνευμα λευκό, πάνες για μεγάλους ανθρώπους, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνη, γάζες άκοπες, φυσιολογικοί οροί, γάντια μιας χρήσης και Betandine.
2η κατηγορία: Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, άνθος αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη, ντοματοπολτός.
3η κατηγορία: Πλαστικά ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, ράντζα».
Τα παραπάνω υλικά θα συγκεντρώνονται καθημερινά στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΚ, στην οδό Σπάρτης 46, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες, μέχρι την επόμενη Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

trofima_kalamata

Πηγή: tharrosnews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer