Η Καθαρά Δευτέρα είναι το τέλος των Απόκρεω και η πρώτη μέρα της Σαρακοστής. Από την Καθαρά Δευτέρα ξεκινάει η νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Η Καθαρά Δευτέρα ξεκινάει από την Ανωγή και τελειώνει στο Περαχώρι
Κοινωνία
24/02/2015 | 20:07

Του Τηλέμαχου Καραβία

Η Καθαρά Δευτέρα είναι το τέλος των Απόκρεω και η πρώτη μέρα της Σαρακοστής. Από την Καθαρά Δευτέρα ξεκινάει η νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Δεν επιτρέπεται να φαγωθεί κρέας, αλλά αυτό δεν εμποδίζει κανέναν από το να διασκεδάσει. Και το πιο φαντασμαγορικό έθιμο είναι το πέταγμα των χαρταετών. Ο ουρανός γεμίζει από πολύχρωμους χαρταετούς, που πετάνε σαν πουλιά και καλωσορίζουν την άνοιξη…
Στην Ιθάκη κατά το έθιμο οι περισσότεροι κάτοικοι μαζεύονται στην Ανωγή όπου και πετούν τους χαρταετούς άλλοι στο Παλιό Χωριό, άλλοι στο Ελικοδρόμιο και άλλοι στα Καθαρά και στη συνέχεια στη πλατεία της Ανωγής και μιας ο καιρός σήμερα δεν το επιτρέπει, στο Πολύκεντρο της Ανωγής, όπου ο Κοινωφελής Όμιλος έχει ετοιμάσει όλα τα καλούδια της Καθαρής Δευτέρας με ντόπιο κρασί, μουσική, κέφι και καλή διάθεση. Και όσοι δεν χωρέσετε στο καφενείο είναι μια εναλλακτική λύση.
Για όσες-ους ο κακός σημερινός καιρός δεν τους «τραβάει» να ανηφορίσουνε στην Ανωγή υπάρχει και ο ΤΣΙΡΙΜΠΗΣ που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα βρείτε όλα τα καλούδια τις Καθαρής Δευτέρας και με καλή μουσική με το Μηνά και το Πανογιάννη.
Η συνέχεια,…. όπως κάθε χρόνο η μέρα θα κλείσει με το χορό που διοργανώνει το βράδυ ο Κοινωφελής Όμιλος Περαχωρίου στην αίθουσά του, στο παλιό σχολείο στο Περαχώρι με πενταμελή ορχήστρα και στο τραγούδι τη Μαρία Βορρέ και το Θανάση Μπαζάρογλου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer