Τιμώντας το νησί από το οποίο κατάγεται, την Κεφαλονιά μας, η Καίτη διάλεξε ένα από τα πιο φημισμένα φαγητά του
Η Καίτη Γαρμπή έφτιαξε μπακαλιαρόπιτα για… την UNICEF!
garmph
e Gastronomie
03/02/2016 | 18:27

Για χάρη της UNICEF μπήκε στην κουζίνα μία από τις δημοφιλέστερες Ελληνίδες τραγουδίστριες, καθώς η συνταγή της για την παραδοσιακή μπακαλιαρόπιτα μπήκε σε διεθνές βιβλίο μαγειρικής της οργάνωσης, με στόχο να βοηθηθούν τα παιδιά!

Τιμώντας το νησί από το οποίο κατάγεται, την Κεφαλονιά μας, η Καίτη Γαρμπή διάλεξε ένα από τα πιο φημισμένα φαγητά του. Η συνταγή μπήκε στην ειδική έκδοση ενός βιβλίου μαγειρικής της UNICEF, στο οποίο διάσημοι διεθνείς καλλιτέχνες έγραψαν μια από τις αγαπημένες τους μαγειρικές συνταγές. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε πριν από λίγες μέρες στη Νάπολη και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν, φυσικά, για την ενίσχυση της διεθνούς οργάνωσης.

mpakaliaropita2

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Καίτη «επιστρατεύεται» από την UNICEF, το ντουέτο της με την καταξιωμένη Ορνέλα Βανόνι, «Buona Vita», μπήκε σε διεθνή συλλογή τραγουδιών, που κυκλοφόρησε η οργάνωση τον Δεκέμβρη που μας πέρασε.

Η συνταγή της Καίτης

Υλικά

3 μερίδες μπακαλιάρο, χωρίς κόκκαλα και δέρμα
1 κούπα ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1,5 κούπα ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
4 – 6 σκελίδες σκόρδο
1,5 κούπα ελαιόλαδο, συν έξτρα για το τηγάνισμα και το ταψί
2 – 3 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
2/3 της κούπας μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
1,5 κούπα άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 φύλλο σπιτική ζύμη ή 3 – 4 φύλλα κρούστας
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Μία ημέρα πριν, κόψτε το ψάρι σε κομμάτια και βάλτε το σε ένα μπολ γεμάτο με νερό. Αλλάξτε το νερό δύο ή τρεις φορές και αφήστε το όλη νύχτα. Την επομένη, κόψτε το σε κομμάτια πάχους μισού εκατοστού.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα βάλτε νερό να βράσει, προσθέστε τον μπακαλιάρο και χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο. Βράστε μέχρι το ψάρι να γίνει ιριδίζον, για περίπου πέντε λεπτά. Στραγγίξετε τον μπακαλιάρο και ψιλοκόψτε τον.
Βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίστε το κρεμμύδι, για περίπου 5 – 7 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τον ψιλοκομμένο μπακαλιάρο, το ρύζι, την ντομάτα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
Λαδώστε ένα ταψί, στρώστε το φύλλο (ή τα μισά από τα φύλλα κρούστας) και αδειάστε τη γέμιση. Απλώστε την γέμιση να πάει παντού, καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για περίπου 60 με 70 λεπτά.

mpakaliaropita

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer