H τοποθέτησή της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στα Μαντζαβινάτα
Η Θεοπεφτάτου για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Πολιτική
05/03/2015 | 12:08

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχει διαπιστωθεί σοβαρός κίνδυνος, λόγω της αυξημένης ακτινοβολίας απ’ τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που εγκαθίστανται από εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Ταυτόχρονα τοπικές επιτροπές κατοίκων κινητοποιούνται για την υγειονομική προστασία τους, όπως επίσης και των παιδιών σε δημοτικά σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για την εγκατάσταση κεραιών και σταθμών τηλεπικοινωνιών  παραμένει δαιδαλώδες, όπως ορίζεται από τον ν.4053/2012 , τον ν. 4070/12 και τις εξαιρέσεις που αυτοί φέρουν. Η ΚΥΑ υπ’ αριθμό 48263/959/2012 (ΦΕΚ Β΄2997) επιτρέπει στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να δρουν ασύδοτα, αφού δεν απαιτείται άδεια για την εγκατάσταση κεραιών φερόμενων ως “χαμηλής” όχλησης (ΕΚΧΟ) παρά το γεγονός ότι εντός της προβλέπει επιτρεπτές τιμές ασφαλείας και διευρυμένους κανόνες ασφαλείας.

Προωπικά δεσμεύομαι να μεταφέρω στον αρμόδιο Υπουργό το πρόβλημα που ήδη έχει παρουσιαστεί σε πολλές περιοχές του νησιού μας, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας μας, προκειμένου να ληφθούν μέτρα προστασίας για όλους μας.

Αυτό δε σημαίνει ότι τα κινήματα των πολιτών θα πρέπει να εφησυχάσουν. Απεναντίας, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να υπάρχει αυτός ο κοινωνικός έλεγχος και να παρεμβαίνει στις πολιτικές επιλογές που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον. Γι’ αυτό σας συγχαίρω για τη συνέλευση που πραγματοποιήσατε και συντάσσομαι με τις αποφάσεις που πάρθηκαν από αυτήν.

Με εκτίμηση,
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer