Είναι ιστορική ανάγκη να αναγνωρίσει και η γερμανική κοινωνία τη φονική και καταστροφική συμπεριφορά των κατοχικών δυνάμεων απέναντι στο λαό μας. Για να αποκατασταθεί η ιστορική μνήμη και η αλήθεια
Η Θεοπεφτάτου για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Πολιτική
25/08/2016 | 09:47

Οι συνέπειες από τον πόλεμο είναι ανυπολόγιστες, όταν μάλιστα τις μετράμε 70 χρόνια μετά. Μετράμε ανθρώπινες ζωές, χαμένα νιάτα, περιουσίες, εθνικό πλούτο, διάλυση οικογενειών, μετανάστευση, πόνο … Και όσο ο ελληνικός λαός πολέμησε για την πατρίδα του και αντιστάθηκε σθεναρά για την ανεξαρτησία του και το δικαίωμα στην ελευθερία, τόσο τα στοιχεία είναι πιο εντυπωσιακά.

Η καθυστέρηση δεν οφείλεται μόνο στην άρνηση των γερμανικών κυβερνήσεων. Όσες ιστορικές έρευνες και να γίνουν, πάντα προκύπτουν νέα στοιχεία, γιατί πολλοί επέλεξαν τη σιωπή γι αυτή την οδυνηρή περίοδο της χώρας μας και γιατί αδράνησαν οι μεταπολεμικές ελληνικές κυβερνήσεις.

Όμως, δεν είναι μόνο η διεκδίκηση των αποζημιώσεων. Ήδη Γερμανοί πολιτικοί και διανοούμενοι συμφωνούν με την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.  Είναι ιστορική ανάγκη να αναγνωρίσει και η γερμανική κοινωνία τη φονική και καταστροφική συμπεριφορά των κατοχικών δυνάμεων απέναντι στο λαό μας. Για να αποκατασταθεί η ιστορική μνήμη και η αλήθεια.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer