Η πρόταση μομφής δεν αποτελεί για το ΣΥΡΙΖΑ απλά δικαίωμα, αλλά ηθικό και πολιτικό χρέος μπροστά στην καταβάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας.
Η Θεοπεφτάτου για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
08/11/2013 | 18:54

Ο Πρόεδρος και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν χθες στον Πρόεδρο της Βουλής πρόταση δυσπιστίας κατά της δικομματικής κυβέρνησης με αφορμή τις χειροπέδες στην ΕΡΤ.
Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επέλεξε η κυβέρνηση να εισβάλει στην ΕΡΤ, έχοντας δύο μέρες πριν εξασφαλίσει την αδειοδότηση των μεγαλοκαναλαρχών, ενώ παράλληλα σχεδιάζει νέα μέτρα.
Η πρόταση μομφής είναι ένα σοβαρό κοινοβουλευτικό εργαλείο, το οποίο τα κόμματα καλούνται να χρησιμοποιήσουν σε κρίσιμες στιγμές. Και η στιγμή είναι κρίσιμη. Δεν είναι μόνο το έλλειμα δημοκρατίας που ολοένα αυξάνεται κάτω από το βάρος της πλέον αυταρχικής κυβέρνησης, αλλά και η οικονομική δίνη στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία.
Πόσο μπορεί να κρατηθεί στην εξουσία μια κυβέρνηση, που στηρίζεται σε βουλευτές, οι οποίοι «δεν ψηφίζουν άλλα μέτρα», αλλά τελικά υπερψηφίζουν για «τελευταία φορά»; Η πρόταση μομφής δεν αποτελεί για το ΣΥΡΙΖΑ απλά δικαίωμα, αλλά ηθικό και πολιτικό χρέος μπροστά στην καταβάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας.
Η ψηφοφορία την Κυριακή το βράδυ, ακόμη κι αν σφραγιστεί από την εκβιαστική ψήφο των βουλευτών της συγκυβέρνησης, σηματοδοτεί την αφετηρία για την πορεία της δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης και των μνημονίων.

theopeftatou

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Αθήνα , 8-11-2013

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer