Θα είμαι εκεί να διασφαλίσω ότι οι μαθητές της Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα εισακουστούν και θα του παραχθούν όλες οι ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον, για μια παιδεία για όλους
Η Θεοπεφτάτου απαντά στους μαθητές για την ποσόστωση
Πολιτική
23/01/2015 | 16:35

Αγαπητοί μαθητές,

επιτρέψτε μου να ξεκινήσω επαναλαμβάνοντας ότι για την αριστερά και ειδικότερα για το κόμμα που εκπροσωπώ, η παιδεία για όλους είναι από τους πρωταρχικούς μας στόχους.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκπαίδευση  έχει δύο διακριτούς στόχους : Δημόσια, δωρεάν, δημοκρατική, εκπαίδευση για όλους, από τη μια μεριά, και ποιοτικά αναβαθμισμένη, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, από την άλλη. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δωρεάν ποιοτική εκπαίδευση ισότιμα σε όλους, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας και την ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι ανάλογα με την κλίση και τις ικανότητες του καθενός και της καθεμιάς. Στο πλαίσιο αυτό δεσμευόμαστε ότι θα καταργήσουμε άμεσα και με την ανάληψη της κυβέρνησης την Τράπεζα Θεμάτων.

Θέλω να ξέρετε πως απ’ την πρώτη στιγμή που οι σεισμοί χτύπησαν τα νησιά μας, προσπάθησα με όλες τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που μου παρέχει η ιδιότητά μου ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βοηθήσω τους συμπολίτες μας και ειδικά τα σχολεία μας.

Ειδικά για τα σχολεία μας και τους σεισμόπληκτους μαθητές μας, πίεσα τόσο εγώ όσο και όλο το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ να παρθούν μία σειρά από μέτρα που θα είχαν ως αποτέλεσμα την διασφάλιση της πρόσβασης στην ανώτερη εκπαίδευση των μαθητών της Κεφαλονιάς. Για τον ίδιο λόγο συναντήθηκα δύο φορές με τον Υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι εμείς ήμασταν που καταθέσαμε το αίτημά μας στην Ολομέλεια της Βουλής για ευνοϊκή μεταχείριση των μαθητών που θα συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014. Το αίτημά μας αυτό ικανοποιήθηκε και τα ευεργετικά του αποτελέσματα φάνηκαν στην πράξη με την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας μας.

Ζητήσαμε τότε και συνεχίσαμε να ζητάμε δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία και ψυχολογική στήριξη των μαθητών της Κεφαλονιάς.   Ζητήσαμε και συνεχίσαμε να ζητάμε την αποκατάσταση και την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων μας, αιτήματα που η κυβέρνηση παρά τις όποιες υποσχέσεις δεν ικανοποίησε.

Το αίτημά σας για ευνοϊκή μεταχείριση των υποψήφιων μαθητών της Γ΄Λυκείου το θεωρώ βάσιμο και συντάσσομαι μαζί του. Συντάσσομαι επίσης με την αναγκαιότητα για δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία, με την αναμόρφωση του σχολείου ώστε το σχολείο να μην αποτελεί απλά ένα απλό εξεταστήριο, αλλά να παράγει γνώσεις, με την αναβάθμιση των υποδομών.

Με βάση αυτές τις αρχές, θεωρώ βέβαιο ότι μια αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας θα αντιμετωπίσει ευνοϊκά και ολοκληρωμένα τα ιδιαίτερα προβλήματα των μαθητών των νησιών μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω επίσης, ότι εγώ θα είμαι εκεί να διασφαλίσω ότι οι μαθητές της Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα εισακουστούν και θα του παραχθούν όλες οι ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον, για μια παιδεία για όλους.

Με εκτίμηση,

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer