Προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος η σημερινή συνέντευξη τύπου. Κανονικά η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ στη Κεφαλονιά.
Η Θεοπεφτάτου «αδειάζει» πανηγυρικά τον Βαρούχα!
Δημοφιλή
06/09/2015 | 17:34

Με τη φράση “δεν είναι αποστάτες όσοι έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ” και «άκαιροι οι χαρακτηρισμοί του συνεργάτη μου” η υποψήφια βουλευτής, αν και καθυστερημένα, προσπάθησε να διορθώσει τη γκάφα του συνεργάτη της Γιάννη Βαρούχα ο οποίος είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση εναντίον όσων εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια στη σημερινή συνέντευξη τύπου των υποψηφίων ήταν να “διασκεδάσουν” το τεταμένο κλίμα και την οργή και απογοήτευση που υπάρχει σε ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. syriza

Μπαλάφας: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ»

Το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία απέκλεισε κατηγορηματικά ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα γραφεία του κόμματος στο Αργοστόλι.
Ο κ. Μπαλάφας πλαισιωνόταν από τους δύο εκ των τριών υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Νομό μας, την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και τον Γεράσιμο Βασιλάτο. “Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ δεν πρόκειται να υπάρξει. Τελεία και παύλα. Εμείς θέλουμε μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουμε να γίνουν δεύτερες εκλογές και αν δεν προκύψει αυτοδυναμία – όπως πρακτικά δεν είχαμε και τον Ιανουάριο – τότε θα πάμε με σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Εμείς δεν είχαμε το δικαίωμα να οδηγήσουμε τη χώρα στην καταστροφή. Κάναμε τη δύσκολη επιλογή της τακτικής υποχώρησης διότι δεν ήμασταν υπέρ της επιστροφής στη δραχμή. Η μάχη είναι δύσκολη και υπάρχει μια δραστηριότητα από το παλαιό καταστημένο που θέλει να κάνει μια παλινόρθωση. Ο λαός έχει μνήμη και ξέρει ποιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν την παλινόρθωση. Μιλώντας στον κόσμο και εδώ στην Κεφαλονιά είδα αυτό το θετικό κλίμα να πει όχι στην επιστροφή σ’ αυτό το παλιό κατεστημένο που έχει και τοπικό χαρακτήρα. Ξέρει ο κόσμος τι πρέπει να αποφύγει…”. mpalafas

Θεοπεφτάτου: «Δεν είμαι δραπέτης στα δύσκολα»

Η κα Θεοπεφτάτου μίλησε, από την πλευρά της, για τα επώδυνα μέτρα που φέρνει η συμφωνία με τους ευρωπαϊους εταίρους και το μεγάλο στοίχημα που θέτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τα αντισταθμίσει με ισοδύναμα, μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής και των φαινομένων διαπλοκής. “Η συμφωνία είναι μακριά από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τις ηθικές μας αξίες. Οι αποφάσεις είναι οδυνηρές για όλους μας. Σε όλο αυτό το επτάμηνο, αυτή η κυβέρνηση κυβέρνησε λίγο αλλά δώσαμε το αποτύπωμα μας. Θα τα βάλουμε με τη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή για να μειώσουμε τα επώδυνα μέτρα. Το μεγαλύτερο θετικό είναι η χρηματοδότηση των 86 δις, εκ των οποίων τα 34 δις του πακέτου Γιούνκερ, θα αξιοποιηθούν στην ανάπτυξη, στην έρευνα και την καινοτομία. Θέλουμε να πάμε μπροστά, να στηρίξουμε τους μικρομεσαίους και να μπει ένα τέρμα στο αλισβερίσι. Σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή καλούμαστε να επιλέξουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια που έχουμε μπροστά μας. Εχουμε τα χέρια μας καθαρά και θα τα καταφέρουμε”. Η απερχόμενη βουλευτής του Νομού πρόσθεσε ακόμα όταν ρωτήθηκε σχετικά ότι “αν ψήφιζα όχι στη συμφωνία θα παρέδιδα και τη βουλευτική μου έδρα. Αν το εκανα θα θεωρούμουν δραπέτης”.
Αξίζει: “Η επιβολή του ΕΝΦΙΑ δεν θα ισχύσει στην Κεφαλονιά μόνο για τους σεισμόπληκτους (για τα χαρακτηρισμένα “κόκκινα” και ¨κίτρινα” σπίτια)” τόνισε η κα Θεοπεφτάτου όταν ρωτήθηκε για το θέμα. Όσο για την κατάργηση του φόρου, αυτή επισημάνθηκε ότι σχεδιάζεται να επιτευχθεί με την αντιμετώπιση των λαθραίων τσιγάρων και του πετρελαίου, αφού θα εξασφαλιστούν αντίστοιχα έσοδα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer