Ελάτε και εσείς στην πλατεία Ανουντσιάτα το πρωί της Δευτέρας, να συμμετάσχετε στην εκπομπή μας και την όλη προσπάθεια
Η ΕΡΤ Κέρκυρας εκπέμπει ζωντανά τη Δευτέρα από την Πλατεία Ανουντσιάτα, για το προσφυγικό!
Κοινωνία
18/03/2016 | 18:19

Η ΕΡΤ Κέρκυρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση Equal Society, θα μεταδώσει τις ενημερωτικές τις εκπομπές αυτή τη Δευτέρα στις 10 το πρωί, ζωντανά, από την Πλατεία Ανουντσιάτα στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί στο πλαίσιο της «Ημέρας Αλληλεγγύης» που συνδιοργανώνεται με την Equal Society και τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντικών και άλλων οργανώσεων του νησιού, συλλογικών φορέων και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Από τις 10 το πρωί έως της 2 μετά το μεσημέρι, στο εξωτερικό «στούντιο» που θα στήσει η ΕΡΤ Κέρκυρας, θα μιλήσουν πολίτες αλλά και εκπρόσωποι οργανώσεων, εθελοντικοί φορείς και ΜΚΟ, πολιτικά στελέχη, ενώ εθελοντές θα συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης από τους πολίτες που θα θελήσουν να προσφέρουν για την ανακούφιση των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, αλλά και για όσους μαστίζονται από την κρίση εντός των συνόρων.

Πολλοί φορείς έχουν ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία της «Ημέρας Αλληλεγγύης», ενώ περιμένουμε κάθε φορέα και συλλογικότητα να ενταχθεί στην προσπάθεια αυτή (ακολουθεί λίστα με φορείς η οποία συμπληρώνεται συνεχώς και θα υπάρξει ενημέρωση και με νέο δελτίο Τύπου).

Ελάτε και εσείς στην πλατεία Ανουντσιάτα το πρωί της Δευτέρας, να συμμετάσχετε στην εκπομπή μας και την όλη προσπάθεια.

Συγκέντρωση τροφίμων

Παράλληλα, συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Οι μεγαλύτερες ανάγκες αυτές τις ημέρες εστιάζονται σε είδη προσωπικής υγιεινής (καθαριστικά, σαμπουάν, σερβιέτες, ξυριστικά είδη κλπ.), σε ρουχισμό (ρούχα, παπούτσια μπουφάν κλπ.), αναλώσιμα (χαρτοπετσέτες, χαρτομάντηλα, χαρτί κουζίνας, ποτήρια – πιάτα – μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης κλπ.). Οι χώροι που συγκεντρώνεται η βοήθεια είναι:

  • ΕΡΤ Κέρκυρας

Εθν. Λευκίμμης, περιοχή Κανάλια.

Ώρες: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00, Σάββατο 10:00 – 14:00

Τηλ. 26610 39700

  • Equal Society

Γ. Θεοτόκη 61 (Πάνω από το κατάστημα Γερμανός) 4ος όροφος

Ώρες: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 15:00

Τηλ. 26610 21203

Η προσπάθεια εντάσσεται στην πανελλαδική εκστρατεία της ΕΡΤ για τη βοήθεια  στους πρόσφυγες #ert4refugees.

Φορείς που συμμετέχουν:

1) Λαοδάμας

2) ΚΟινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας Δήμου Κέρκυρας

3) Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

4) ΕΜΕΔ

5) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κέρκυρας

6) Ένωση Υπαλλήλων Πυρ/κού Σώματος Κέρκυρας

7) Ερυθρός Σταυρός

8) Δίκτυο Στήριξης Μαθητών “Τρεις Ιεράρχες”

9) Φροντιστήριο ΚΟΣΜΟΣ

Η λίστα με τους φορείς συμπληρώνεται συνεχώς και θα υπάρξει ενημέρωση και με νέο δελτίο Τύπου. Επικοινωνήστε για να συμμετάσχει στην προσπάθεια και ο φορέας που εσείς εκπροσωπείτε στο τηλ. 26610 21203 ή στα τηλέφωνα της ΕΡΤ Κέρκυρας 2661039700

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer